A Síp utcai rendőrőrs múltja és jelene előtt tisztelegtek

2023. Október 18. / 19:20


A Síp utcai rendőrőrs múltja és jelene előtt tisztelegtek

A budapesti a Síp utca 12-ben működő rendőrőrs 33. születésnapját ünnepelték meg a napokban. A rendőrőrsöt a rendszerváltás hívta életre, 1990. szeptember 1-én alakult és kapott elhelyezést a Hitközség épületében.

A jelenlegi parancsnoknak Vas Róbert alezredes úrnak és az általa irányított állománynak nem lehet elégszer – így ehelyütt is – megköszönni áldozatkész munkájukat, melyet a magyar zsidó közösség biztonsága, védelme érdekében tesznek munka- és ünnepnapokon, a nap 24 órájában.

A résztvevők fejet hajtottak az alapító parancsnok, Mohácsi Zsigmond rendőr alezredes emléktáblája előtt, aki sajnos már nincsen közöttünk.

A Hitközséget Mester Tamás, a BZSH elnöke képviselte, aki köszöntötte a megjelent jelenleg is az Örsön dolgozó rendőröket, illetve azokat is, akik az elmúlt 33 évben valamely időszakban itt teljesítettek szolgálatot és jelen voltak az ünnepségen.

Az elnök elmondta: „A megemlékezés, egyben a rendőrőrs működésének fontosságára pedig – tragikus módon – a napokban Izrael Államában kirobbant esztelen palesztin terrorista vérontás hívja fel a figyelmet.” (bzsh.hu)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek