Nem tudni biztosan, mi történt a Hamász által elrabolt kisbabával

2023. December 01. / 12:25


Nem tudni biztosan, mi történt a Hamász által elrabolt kisbabával

Ha a 10 hónapos Kfir Babas valóban nincs már az élők sorában, akkor sem „meghalt” és nem is „elhunyt”, hanem családjával együtt a terroristák áldozata lett, azaz a Hamász lényegében megölte őt. „Meghalni” és „elhunyni” ugyanis betegágyban lehet, elrabolt túszként: NEM. 
Vélemény.

Az elmúlt hetekben szívszorító képek jelentek meg szerte a világon Kfir Babasról, aki a maga 10 hónapos korával a Hamász terrorszervezet legfiatalabb túsza. Azért nem fogalmazunk múlt időben (a Hamász legfiatalabb túsza „volt”), mert egyelőre nem tudni biztosan, mi történt vele, továbbá a 4 éves testvérével és 32 éves édesanyjukkal október 7-e rettenetes napja után, amikor a terroristák elrabolták őket.

A Hamász a héten bejelentette ugyan, hogy az anya és gyermekei „meghaltak egy izraeli légicsapás következtében”, de egy terrorszervezet nyilatkozatának hitelt adni nem lehet. Ráadásul a megszövegezés azt sugallja, mintha az anya és két kisgyermeke az izraeli hadsereg áldozatai lettek volna, holott nem, nem és nem: ők a Hamász áldozatai, akár életben vannak (adja az Örökkévaló), akár nem. 

A sorsukat illetően jelenleg csupán a Hamász cinikus közlésére támaszkodhatunk, azaz lényegében a semmire. Az izraeli hadsereg eddig nem erősítette meg a család halálát, azt közölték: vizsgálják az ügyet. 

Ha a vizsgálat arra a következtetésre jutna, hogy a 32 éves Shiri Bibas, és gyermekei, a 4 éves Ariel és a 10 hónapos Kfir már nem él, akkor sem írhatja senki azt magyarul, hogy „meghaltak”, „életüket vesztették” vagy „elhunytak”. 

Nem. Meggyilkolták őket. Hiszen eleve ez az embertelen senkik célja: megölni mindenkit, aki zsidó, életkortól függetlenül. Akár még egy 10 hónapos kisbaba rövidke életének árán is.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek