A Magyar Zsidó Kongresszus Közleménye

2009. Május 24. / 18:38


A Magyar Zsidó Kongresszus Közleménye

A Magyar Zsidó Kongresszus megállapítja, hogy Magyarországon az elmúlt években egyre nagyobb erővel jelentkeztek a rasszista, antiszemita csoportok és mind szélesebb körben, durvább hangnemben terjeszthetik káros nézeteiket.A magyar társadalom legjobbjainak fellépése ellenére sem történt érdemi lépés a szélsőségesek visszaszorítására.

A legutóbbi események is megmutatták, hogy egy egyre jobban szervezett szellemi kör minden eszközt megragad arra, hogy káros nézeteivel befolyásolja az embereket, főképpen az ifjúságot, és gyűlöletet szítson.

Mára nyilvánvalóvá vált, hogy az alkotmány, a törvények értelmezésére hivatottak, nem kívánják megfékezni ezeket a csoportokat, nem kívánnak fellépni a társadalmi békét megbontó, az európai országok többségében bűntettnek minősülő cselekményeket elkövetőkkel szemben.

A Magyar Zsidó Kongresszus felhívja a jogalkotókat és jogalkalmazókat, hogy a magyarországi belső jog részévé vált nemzetközi szerződések szellemének és betűjének alkalmazásával lépjenek fel az ilyen nézeteket hangoztatókkal szemben. Ne történhessen meg az, hogy az uszítók, a holokauszt-tagadók ügyészségi menlevelet kapjanak és erre hivatkozva tovább folytathassák káros tevékenységüket.

A Magyar Zsidó Kongresszus szükségesnek tarja, hogy a magyarországi zsidóellenes cselekményekről összesítést készítsen, és arról rendszeresen tájékoztassa az Európai Unió vezetőit.


Budapest, 2009. május 24.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek