Címkék

Szombat folyóirat

Zsidó világ / 2024. Január 11. / 15:50

„Hiszek a fiatalok erejében" – Gyerek- és ifjúsági programok a Rumbach-ban

Nagy a sürgés-forgás a Rumbach Zsinagóga háza táján. Ifjúsági Istentisztelet és Rumbi Tanház néven bontogatja szárnyait két fiatal szervezet. Az Ifjúsági Kabalat Sabbaton Dickmann Dávid szervezésében mintegy 120 fiatal felnőtt vesz részt, míg a 4-13 éves korosztályból a kicsik Rapi-Legény Zsuzsa vezetésével tanulnak és játszanak minden vasárnap délelőtt.

Közélet / 2024. Január 10. / 14:08

Írók, tudósok, újságírók az izraeli helyzetről a Szombatban

Már kapható a Szombat zsidó politikai, kulturális és tudományos folyóirat 2024 januári száma, amely tematikus összeállítást közöl az izraeli háborúról. A felkért írók, tudósok, újságírók a háború következményeiről, az egyes nyugati országokban tapasztalható palesztinpárti tüntetésekről, valamint a Gázai övezet jövőbeni lehetséges sorsáról fejtették ki véleményüket.

Hírek, lapszemle / 2023. Augusztus 30. / 09:38

Dr. Grósz Andor washingtoni útjának amerikai olvasata a Szombatban

– Mindent összevetve azonban jelentős siker volt Grósz útja. Különösen az, hogy a jelenlegi politikai körülmények között, hivatalos találkozó keretében tárgyalni tudott befolyásos republikánus és demokrata politikusokkal. Az a tény hogy a Biden kormány képviselője hivatalosan is fogadta a Mazsihisz elnökét, szervezetének fontosságát és amerikai elismerését jelent – írja Lázár György a Szombatban megjelent véleménycikkében.