Címkék

Radnóti Miklós

Megemlékezések / 2022. November 09. / 13:20

Szabó Béla fotográfus gyönyörű kötete Radnóti emlékezetére

Radnóti Miklós meggyilkolásának tragikus évfordulója alkalmából egy rendkívüli tehetségű fotográfus, Szabó Béla fényképalbumát ajánljuk olvasóink figyelmébe. Szabó Béla az egykori bori lágerektől egészen a gyilkosság helyszínéig, Abdáig mutatja be a halálmenet útvonalát egyszerre gyönyörű, s egyszerre szívbemarkolóan fájdalmas képek révén.

Megemlékezések / 2022. Október 13. / 15:22

Az emberség útján Radnóti Miklós nyomában

Ha lehet Radnóti-kultuszról beszélni ebben az országban, akkor annak az egyik legfontosabb mozgatórugója ma a kunszentmiklósi Tóth Péter Lóránt. „Versvándornak” nevezi magát, ebbéli minőségében járja a hazai és határon túli településeket Radnóti verseit szavalva, s az ő nevéhez fűződik a Radnóti-menet megalapítása is, amelyen Győrtől Abdáig vonul a tömeg. Igen, a tömeg, mert az idei Radnóti-meneten több mint 300-an voltak.

Megemlékezések / 2022. Szeptember 14. / 10:09

Emlékmenet Radnóti Miklós mártír költő tiszteletére Győrtől Abdáig

Tóth Péter Lóránt tanár, versvándor szervezésében és vezetésével – köszöntőkkel, szavalatokkal és megemlékező beszédekkel gazdagított – emlékmenetet tartanak Győrből indulva Abdára, Radnóti Miklós meggyilkolásának helyszínére szeptember 17-én, azaz ezen a héten szombaton 13 órától. Gyülekezés délután fél egytől a győri Kazinczy Gimnázium előtt. Előreláthatólag több mint százan vesznek részt az emlékmeneten, de még lehet csatlakozni!