Címkék

Pályázatok

Mazsihisz hírek / 2023. Május 30. / 14:19

A MAZSIHISZ Szeretetkórház pályázati felhívása

A MAZSIHISZ Szeretetkórház ezúton pályázatot ír ki a III. belgyógyászati épület hőszigetelési munkáira. Az ajánlatkérő 2023. június 5-én, hétfőn reggel 9 órakor helyszíni bejárást biztosít. Bejárás címe: 1145 Budapest, Laky Adolf u 42.

Oktatás / 2023. Május 04. / 11:11

A scheiberes Czink Benjámin óriási sikere egy nemzetközi pályázaton

Az izraeli ANU Múzeum (Museum of the Jewish People) eddigi családtörténeti pályázatain mintegy 20 ezer, 10-14 év közötti zsidó diák vett részt a világ mintegy 30 országából. Az idén immár 27. alkalommal kiírt megmérettetésen az öt legjobb közé került Czink Benjámin, a BZSH fenntartásában működő Scheiber Sándor Iskola 4. osztályos diákja is. A 10 éves tanuló – Magyarországot és a hazai zsidóságot képviselve – Izraelben veszi át oklevelét.

Zsidó világ / 2022. December 20. / 15:06

Nemzetközi verseny diákoknak „Zsidó temetők nálunk” címmel

Az Európai Bizottság támogatásával nemzetközi ifjúsági versenyt hirdetett a European Jewish Cemeteries Initiative (ESJF) és a Centropa Alapítvány. A versenyre Magyarországról is várják a diákok kreatív pályamunkáit „Film” és „Online brosúra” kategóriában egy, a saját térségükben lévő zsidó temető történetéről. A győztesek 250 euro értékű elektronikai ajándékutalványban részesülnek. A beadási határidő: 2023. február 25-e.

Zsidó világ / 2022. December 05. / 11:37

A MAZSÖK meghirdette a 2023-as pályázati forrásait

A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) meghirdette a jövő évre vonatkozó pályázati forrásait, amelyeket egyrészt 2023-ban megvalósítandó projektekre, másrészt jövő évi szervezeti működési támogatásra ítélnek oda. A működési támogatásokra összesen 95 millió forint áll rendelkezésre, míg a projektpályázatok keretösszege 45 millió forint.

Mazsihisz hírek / 2022. Szeptember 20. / 09:37

Győztünk! – A Dohány és a Rumbach lett az év legjobb rendezvényhelyszíne

Mint augusztus végén beszámoltunk róla: a Dohány utcai zsinagóga-komplexum és a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga a Budapest kategóriában bekerült az Év Legjobb Rendezvényhelyszíne három esélyes jelöltje közé. Most pedig arról adhatunk hírt, hogy győztünk! A Business Traveller magazin olvasói és az üzleti utazóközönség szavazatai alapján a Dohány és a Rumbach lett a legjobb rendezvényhelyszín kategória győztese.

Közlemények / 2022. Március 09. / 21:15

Rituális fürdő, imaterem, kóserkonyha – sokszínű fejlesztés Nyírtasson

Elkészült a Magyar Zsidó Örökség Útja Kelet-Magyarországon című zarándokút nyírtassi megvalósítási helyszíne. A mintegy 285 millió forintos beruházás során a háború előtti zsidó közösség hagyományainak felélesztése érdekében egy új zarándokközpont valósult meg a településen.

Közlemények / 2022. Március 09. / 21:03

Elkészült Magyar Zsidó Örökség Útja zarándokút sátoraljaújhelyi helyszíne

Sátoraljaújhely egykor a haszid zsidóság központja volt, a városban élt Teitelbaum Mózes csodarabbi, a haszidok tanítója, akinek sírját ezrek keresik fel halála évfordulóján szerte a nagyvilágból.

Pályázatok / 2022. Február 09. / 11:59

A Mazsihisz és az OR-ZSE pályázati felhívása egyetemi és főiskolai hallgatók számára

Az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) pályázatot hirdet egyetemi és főiskolai hallgatók számára. A pályázat célja olyan hallgatók tudományos munkájának elismerése és további kutatásainak bátorítása, akik zsidó történelemmel, kultúrával szeretnének foglalkozni. A pályázatok beadásának határideje: 2022. március 30. (szerda)