Címkék

Jichák Hercog

Izrael / 2022. November 16. / 11:48

Felesküdött az új izraeli parlament, a kormányalakítás későbbre várható

„Izrael polgárai azt várják Önöktől, hogy értük dolgozzanak” – mondta Jichák Hercog államelnök az esketési ceremónián. „Izrael polgárai ma is büszkék az ebben az évben fennállásának 75. évfordulóját ünneplő államukra, hisznek útjának igazságában, de be kell vallanunk, hogy kimerültek a belső küzdelemben és annak következményeiben.”

Megemlékezések / 2022. Szeptember 07. / 08:15

Jichák Hercog elnök Berlinben: „Csak a halottaknak van joguk felejteni"

– Izrael nagyra értékeli, hogy Németország vállalja a 11 izraeli állampolgár halálával végződő túszdrámáért az olimpiai játékok házigazdájaként viselt felelősséget, és kárpótlást nyújt az áldozatok hozzátartozóinak – közölte Jichálk Hercog, a Zsidó Állam elnöke tegnap Németországban, ahol nagyszabású megemlékezést tartottak az ötven évvel ezelőtt történt müncheni túszdráma áldozatainak emlékére.

Hírek, lapszemle / 2022. Szeptember 02. / 08:38

Kárpótlást kapnak a müncheni terrortámadás áldozatainak hozzátartozói

Németország megállapodásra jutott az 50 évvel ezelőtti müncheni játékokon meggyilkolt izraeli sportolók hozzátartozóinak további kártalanításáról – írja a Népszava. A megállapodás nemcsak a pénzről szól, hanem a felelősség felvállalásáról is, amellyel ötven évig adós maradt a német fél – fogalmazott közös nyilatkozatában Isaac Herzog izraeli, és Frank-Walter Steinmeier német elnök.

Izrael / 2022. Augusztus 10. / 06:48

Hercog és Putyin egyeztetett a Szohnut működéséről

Az Oroszország és az Izrael közötti, egyebek között humanitárius területen folytatott együttműködésről folytatott tegnap eszmecserét telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Jichák Hercog izraeli elnök – közölte a Kreml sajtószolgálata. Az előzmény: az orosz igazságügyi minisztérium pert indított az Oroszországban autonóm nonprofit szervezet státuszával rendelkező ügynökség felszámolását követelve.