Címkék

Jichák Hercog

Izrael / 2024. Május 14. / 15:06

Az izraeli államfői rezidencia előtt mától 132 sárga póló szimbolizálja a túszokat

Az Izraelben és a diaszpórában ma ünnepelt Függetlenségi Nap alkalmából 132 sárga pólót helyeztek el – a palesztin terroristák által fogva tartott túszokra emlékeztetve – a jeruzsálemi államelnöki rezidencia külső falai előtt. Az államfő hivatala tudatta: azt szeretnék, ha minden látogató és vendég megállna itt és elgondolkodna.

Zsidó világ / 2024. Március 19. / 14:50

Világszerte egyszerre felhangzó ima a túszok kiszabadulásáért

Arra kérjük testvéreinket, hogy csatlakozzanak ahhoz a nemes kezdeményezéshez, amelynek keretében a világon mindenhol, ugyanazokban a percekben, külön, de mégis közösen elmondja a Smá Jiszráél imát a Hamász terrorszervezet által fogva tartott túszok kiszabadításáért. A kezdeményezést Jichák Herzog izraeli államelnök jelentette be az X (korábban Twitter) közösségi platformon.

Izrael / 2024. Március 06. / 18:13

Elegáns és művelt úriember egy állam élén: Jichák Hercog, Izrael elnöke

Jichák Hercogról a habitusa, megjelenése és beszédmódja alapján első látásra azt gondolná az ember, hogy különösen művelt művészember, de miután kifejti a gondolatait, akkor már az a benyomásunk támad: igazi államférfivel van dolgunk. Most, amikor a Zsidó Államnak ilyen súlyos megpróbáltatásokat kell kiállnia, ennek óriási szerepe van. Az elnök a rezidenciáján fogadta a Mazsihisz delegációját.

Mazsihisz hírek / 2024. Március 04. / 11:25

Megnéztük az izraeli államfői rezidenciát belülről

Amikor Jichák Hercog, a Zsidó Állam elnöke fogadta múlt héten a Mazsihisz delegációját Jeruzsálemben, volt alkalmunk kissé körbenézni és fotózni az államfői rezidencián. Hivalkodástól mentes, visszafogott eleganciáról árulkodó, finom ízléssel és gyönyörű műtárgyakkal berendezett miliőt láttunk. Mutatunk is néhány képet!

Izrael / 2024. Február 29. / 16:57

Izrael elnökével találkozott Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke

A Mazsihisz elnöke és Izrael Állam elnöke nyitott, közvetlen, jó hangulatú beszélgetést folytattak a magyar zsidóságról, a magyar zsidók és Izrael kapcsolatáról.

Izrael / 2024. Február 28. / 08:00

Jichák Hercog: „Az igazi hősök az anyák”

– Nem térhetünk vissza az október hetedike előtti világ retorikájához. Minden képességünket, bölcsességünket és bátorságunkat be kell vetnünk annak érdekében, hogy meggyőzzük a világot az igazunkról, ami így szól: nem lehet a gonosz birodalmát támogatni – mondta Jichák Hercog izraeli államfő a WZO kedd esti rendezvényén Jeruzsálemben.

Izrael / 2023. November 05. / 11:15

Novák Katalin a Szentföldön: Kiállunk Izrael mellett

Több hetes Ausztráliai útjáról hazafelé tartva vasárnap reggel Izraelbe érkezett Novák Katalin köztársasági elnök, hogy kifejezze szolidaritását a zsidó állammal, amely ellen terrortámadást követett el a Hamász. Az államfőt hivatalában fogadta Jichák Hercog, Izrael elnök.

Izrael / 2023. Október 08. / 21:51

Izrael: Hercog államelnök vészhelyzeti egységkormányt sürgetett

Hercog a minden helyi tévécsatornán sugárzott beszédében hangsúlyozta Izrael szombati iszlamista terrortámadás okozta rendkívül nehéz helyzetét, és a nemzeti összetartozás fontosságát méltatta.

Izrael / 2022. Augusztus 10. / 06:48

Hercog és Putyin egyeztetett a Szohnut működéséről

Az Oroszország és az Izrael közötti, egyebek között humanitárius területen folytatott együttműködésről folytatott tegnap eszmecserét telefonon Vlagyimir Putyin orosz és Jichák Hercog izraeli elnök – közölte a Kreml sajtószolgálata. Az előzmény: az orosz igazságügyi minisztérium pert indított az Oroszországban autonóm nonprofit szervezet státuszával rendelkező ügynökség felszámolását követelve.