Címkék

Izraeli nagykövetség

Megemlékezések / 2024. Május 14. / 15:14

Cserépfaluban most vasárnap lesz a 11. Groszmann Lili emlékséta

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Groszmann Lili emléksétát, amely során Cserépfaluból az egykori kövesdi gettóig vezető utat járják végig. Mezőkövesden botlatókövek elhelyezésével zárul az esemény.

Hírek, lapszemle / 2024. Május 07. / 20:49

Az izraeli nagykövetség reagálása a holokauszttagadó Ahmadinezsád látogatására

A Zsidó Állam budapesti nagykövetsége a Facebook-oldalán reagált arra a hírre, hogy Budapesten tartózkodik Mahmud Ahmadinezsád, Irán volt elnöke. Az alábbiakban a nagykövetség sajtóközleményét tesszük közzé.

Mazsihisz hírek / 2024. Február 20. / 16:44

Izrael budapesti nagykövete a Mazsihisz elnökénél

Jákov Hadas-Handelsman, Izrael nagykövete hosszú, tartalmas megbeszélést folytatott dr. Grósz Andorral, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével. A Szövetség Síp utcai székházában tegnap lezajlott találkozót a diplomata kezdeményezte.

Izrael / 2023. Október 09. / 11:51

Jákov Hadas-Handelsman: Köszönjük Magyarország szolidaritását

– Most az összefogás a legfontosabb, mert az Izrael mögötti koalíciónak erősnek kell lennie – közölte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a ma Budapesten megkezdődött Nemzetközi Pro-Izrael Konferencián. A rendezvényen felszólalt Jákov Hadas-Handelsman, Izrael budapesti nagykövete, aki megköszönte Magyarország támogatását és a Zsidó Állam melletti következetes kiállását. A tanácskozáson beszédet mond dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke is.

Zsidó világ / 2023. Szeptember 14. / 12:23

Újévi rendezvénynek adott otthont a Dohány utcai zsinagóga

Izrael budapesti nagykövetségének meghívására a Magyarországra akkreditált diplomáciai testületből 78 diplomata vett részt a Dohány utcai zsinagógában rendezett újévi fogadáson. A nagykövetek és beosztott diplomaták a holokauszt áldozataira emlékezve fejet hajtottak az Emanuel emlékfa előtt.