Online előadások a zsidóságról a Kezdetektől

2020. Június 18. / 11:02


Online előadások a zsidóságról a Kezdetektől

Tíz részes online minikurzus indult a zsidóság alapjairól a ZSblog, a Komáromi Zsidó Hitközség, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) és a JCC – Bálint Ház szervezésében. A Zsidóság a Kezdetektől című előadás-sorozat előadója Miklós Dóri, a ZSblog főszerkesztője, akivel vasárnaponként találkozhatunk a Zoom alkalmazás révén.


Miklós Dóri szociológus, a Zsblog.hu főszerkesztője zsidó hittant oktat általános iskolákban és Talmud Tórát az egyik fővárosi zsinagógában. Online kurzusának célja, hogy a zsidóság iránt érdeklődők megismerjék vallásunk, történetünk, hagyományaink alapjait és alapfogalmait.  Az első rész a kóserságról, a második az ünnepekről szólt, a következő előadás e héten vasárnap 18 órakor kezdődik a Zoomon. 

A tanfolyamán való részvétel ingyenes, de öt perces online felvételi beszélgetéshez kötött. Az interneten tartott kurzus tíz részből áll, egy-egy alkalom hatvan perces. További részletek a kurzus privát Facebook csoportjában, jelentkezni  pedig a következő e-mail címen lehet: info@zsblog.hu

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek