Az ország legnagyobb online zsinagógája: hatalmas, közös szombatfogadás zoomon Verő Tomi rabbival

2020. Május 07. / 11:00


Az ország legnagyobb online zsinagógája: hatalmas, közös szombatfogadás zoomon Verő Tomi rabbival

És számtalan meglepetésvendéggel, vidéki közösségek rabbijaival, kántoraival, híveivel május 8-án, péntek este 6 órakor.

A cfáti kabbalisták a legenda szerint a szabad ég alatt köszöntötték a szombatot, tőlük tanultuk a szombatfogadás szertartását, a zsoltárok éneklését, amelyek a hét hat napját, a munkanapokat jelentik, tőlük származik az egyszerre bensőséges és derűs szombatfogadó ének, a Lechá Dodi, amely nem csak a szombatot, de a Messiást is hívja. Mi most máshogy leszünk együtt, mégis megidézzük az ő szombatfogadásaik szellemét. 

Hatalmas online szombatfogadást tartunk, hogy ne feledjük el, hogy csak látszólag nem vagyunk most együtt. Látnunk kell egymást, hogy megérezzük: együtt vagyunk, mindennek ellenére, együtt énekelünk, engedjük el a hetet és dicsérjük Istent. Most még fontosabb éreznünk, tudatosítanunk magunkban a napok ritmusát. Ebben segít a Szombat.

Ott lesz mindenki kelettől nyugatig, északtól délig, rengeteg közösség válik most, amikor a leginkább szükségünk van egymásra, egyetlen közösséggé Izrael gyülekezetében.

A liturgia különböző elemeit, a zsoltárokat, az áldásokat, imákat mindig más közösségek kántorai éneklik majd, minden közösség szól majd hozzánk. Jöjjön el, aki csak tud a 21. századi magyar zsidóság talán legnagyobb közös imájára, vár mindenkit Verő Tamás és a Frankel Zsinagóga közössége, továbbá számtalan vidéki város közössége is pénteken este.

Ilyen még nem volt:
5 rabbi, 11 előimádkozó, 32 magyarországi zsidó hitközség közös imája!
Mikor?
Május 8. pénteken, este 6 órakor. 
Hol?
Itt: https://zoom.us/j/.96921422909 (Jelszó: frankel613)
Vagy itt: https://www.facebook.com/verotomi/
Vagy itt: https://www.youtube.com/c/TamásVerő

Merítsünk erőt a közös imádkozásból!
Fogadjuk együtt a Szombatot!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek