Zsidóság a Kezdetektől online előadássorozat – Tóra (1. rész)

2020. Június 26. / 09:54


Zsidóság a Kezdetektől online előadássorozat – Tóra (1. rész)

Most vasárnap este 6 órától immár a hetedik résszel folytatódik a Miklós Dóri által vezetett nagysikerű online előadássorozat. Ez alkalommal a Tóra: Mózes öt könyve (1. rész) lesz a téma. Az izgalmasnak ígérkező előadáshoz a zoomon keresztül lehet majd csatlakozni előzetes regisztráció után.

Gyertek, tanuljunk közösen, 2020. június 28-án vasárnap este 6 órától a zoomon keresztül. Regisztrálni info@zsblog.hu e-mail címen lehet (és kell) a Zsidónak lenni jó!

zsidosag-online-zsblog.jpg

A tanfolyamon való részvétel ingyenes, de egy 5 perces online felvételi beszélgetéshez kötött.  Mivel a kurzus órái online zajlanak, várjuk az érdeklődőket határon innen és határon túlról is.  A kurzus egy-egy előadás alkalom 60 perces. A kurzus célja az, hogy megismerd a zsidóság alapjait!

Az előadóról: „Miklós Dóri vagyok, szociológus, a zsblog.hu főszerkesztője. Zsidó hittant oktatok általános iskolákban és Talmud Tórát az egyik fővárosi zsinagógában. Emellett az egyik Budapesten működő ortodox zsidó alapítvány szervezőjeként dolgozom, ahol a munka mellett tanulok is. Legfőbb célom az, hogy a sok év alatt megszerzett tudásomat továbbadjam."

Szervezők: ZSblog, Komáromi Zsidó Hitközség és a JCC-Budapest Bálint Ház és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége.

***

A korábbi előadásokon a kóserság, a zsidó ünnepek, a Szombat és a zsidó élet állomásai kerültek górcső alá. Most vasárnap egy kicsit más témával, a Tórával fogunk foglalkozni. Az idő rövidsége miatt két előadás témáját is Mózes 5 könyvének tanulmányozása adja majd. Természetesen ez az idő sem lesz arra elég, hogy részletesen megismerjük a tórai történeteket, azonban rövid áttekintést kaphatunk arról, hogy mi képzi a zsidó vallás alapjait.

Az esemény facebook oldala / IDE KATTINTVA

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek