Anne Frank naplója a YouTube videómegosztón

2020. Április 01. / 13:26


Anne Frank naplója a YouTube videómegosztón

Videónapló formájában mutatja be Anne Frank naplóját a YouTube-on a hollandiai Anne Frank Frank Alapítvány. A héten indult sorozatban a 13 éves Luna Cruz Perez meséli el rövid videókban a 75 éve lágerben elpusztult zsidó kislány történetét. 


Anne Frank 1929. június 12-án született Frankfurtban. Családja a nácik hatalomra jutása után Hollandiába menekült. Amszterdamban telepedtek le, ahonnan az ország náci megszállása után sikertelenül próbáltak kivándorolni Amerikába, így 1942-től bujkáltak. Ezt az időszakot örökítette meg naplójában Anne. Utolsó feljegyzése 1944. augusztus 1-jei keltezésű. Három nappal később a náci hatóságok felfedezték amszterdami rejtekhelyüket és elhurcolták a családot. Anne Frank 1945 márciusában, 15 éves korában a bergen-belseni táborban, tífuszjárványban halt meg, alig néhány héttel a láger felszabadítása és a háború vége előtt.

Anne Frank naplóját az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította, és az alkotás a világ tíz legolvasottabb könyve közé tartozik. Írását videónapló formájában mutatja be a YouTube-on a hollandiai Anne Frank Alapítvány . A sorozatban a 13 éves Luna Cruz Perez meséli el rövid videókban a 75 éve lágerben elpusztult zsidó kislány történetét. 

(MTI)

(Címlapképen a kéziratok. Fotó: Annefrank.org)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek