Papp Gábor temetése holnap lesz a Kozma utcai zsidó temetőben

2020. Augusztus 13. / 09:31


Papp Gábor temetése holnap lesz a Kozma utcai zsidó temetőben

Az életének 78. évében, augusztus 12-én éjjel elhunyt Papp Gábor, a BBC History Magazin főszerkesztőjének temetése holnap, augusztus 14-én, délelőtt 10 órakor lesz a budapesti Kozma utcai zsidó temetőben. Papp Gábor alapító főszerkesztője volt az Európai Szemle, a Külpolitika, a National Geographic Magyarország folyóiratoknak és a Glóbusz hírportálnak. A Kossuth Kiadó a saját halottjának tekinti.


Papp Gábor 1967-ben szerzett történelem-könyvtár szakos diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Pályáját az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán kezdte, később dolgozott a Kossuth Könyvkiadó, a Népszabadság és a Világosság szerkesztőségében, majd a Magyar Külügyi Intézetben. Doktorátusát 1986-ban szerezte a két világháború közötti magyar külpolitikai ideológiai gyökereiről írott disszertációjával. 

papp.jpg

1990-től kezdve újonnan induló lapok születésénél bábáskodott: alapító főszerkesztője volt az Európai Szemle (1990),a Külpolitika (1994), a National Geographic Magyarország (2002) című folyóiratoknak, valamint a Glóbusz hírportálnak (2006). Papp Gábor 2011-ben lett a Kossuth Kiadó által akkor megjelentetett BBC History történelmi magazin, majd a 2018-tól megjelenő BBC Világtörténelem című folyóirat alapító főszerkesztője, a Klubrádió rendszeres műsorvezetője („Szabad a pálya”). 

Emellett számos történelmi tárgyú könyv szerkesztőjeként is részt vett a kiadó munkájában. Történettudományi felkészültsége, kivételes tájékozottsága, biztos ítélőképessége pótolhatatlan lesz számunkra – írja a Kossuth Kiadó, amely Papp Gábort a saját halottjának tekinti.

Legyen neki könnyű a föld!

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek