Az új izraeli nagykövet látogatást tett a Mazsihisz elnökénél

2020. Január 10. / 12:29


Az új izraeli nagykövet látogatást tett a Mazsihisz elnökénél

Jákov Hadas-Handelsman, Izrael állam új nagykövete másfél órás megbeszélést folytatott Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével a szövetség budapesti, Síp utcai székházában. A diplomata és az elnök egyebek mellett Magyarország és Izrael kapcsolatáról, valamint a magyarországi zsidóság helyezetéről beszélt. 


Izrael állam új nagykövete, Jákov Hadas-Handelsman – aki  január 3-án adta át megbízólevelét Áder János államfőnek – hivatalos látogatást tett a  Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) székházában. A diplomata mintegy másfél órás megbeszélést folytatott Heisler András Mazsihisz-elnökkel, akivel a zsidóságot és a magyar zsidóságot érintő, legfontosabb kérdéseket tekintették át. Többek kötött szót ejtettek a két állam közötti kapcsolatról, valamint a magyarországi zsidóság helyzetéről, életéről, legfőbb jellemzőiről. 

Az 1957-ben Tel Avivban született Jákov Hadas-Handelsman első nyilvános és hivatalos magyarországi szereplése ezen a héten történt, amikor tiszteletét tette a Cipők a Duna-parton című holokauszt emlékműnél. Az izraeli külképviselet vezetője pár nappal korábban nem hivatalos minőségben részt vett a Mazsihisz által a budai várban rendezett hanukai gyertyagyújtáson is. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek