Napirenden a budakeszi zsidó temető rendbetétele

2020. Augusztus 27. / 14:20


Napirenden a budakeszi zsidó temető rendbetétele

Reich Tamás helyi lokálpatrióta kezdeményezésére Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a város alpolgármesterével,  'Sigmond Bertalannal meglátogatta tegnap a helyi zsidó temetőt. A tervek szerint az önkormányzattal közösen szeretnék megoldani a terület rendezését. 


Heisler András Mazsihisz-elnök 'Sigmond Bertalan budakeszi alpolgármesterével közösen látogatást tett a helyi zsidó temetőben. A bejárást Reich Tamás lokálpatrióta kezdeményezte, hogy a temető körbekerítéséről és megközelítésének javításáról egyeztessenek a felek. 

budakeszi2 (1).jpgFotók: Nagy Ákos

A temető sírköveinek zöme hiányzik, vagy megrongálódott, de még így is körülbelül két tucat síremlék a helyén van, ezeket, illetve a környező területet  éveken át a Lauder Iskola diákjai gondozták, amire egy emléktábla is felhívja a látogatók figyelmét. Reich Tamás elmondta, hogy a Páty felé vezető út mentén található zsidó temetőt számontartják és az önkormányzattal közösen szeretnék megoldani a terület rendezését, ami egybe vág ’Sigmond Bertalan budakeszi alpolgármesterének törekvéseivel is.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
Ma 72 éves az izraeli nemzeti zászló
2020. Október 28. / 22:00

Ma 72 éves az izraeli nemzeti zászló

Megemlékezések
Kovács László: Elvesztettem, elvesztettünk egy barátot

Kommentek