Miért van maszk, ha nincs? – Kríziskulisszák 6.

2020. Május 11. / 13:16


Miért van maszk, ha nincs? – Kríziskulisszák 6.

Gondolom, mindenki fölteszi magának a kérdést, hogy miért van ennyi anomália a maszkok és más védőfelszerelések beszerzésével. Például azért, mert a maszkokra olyan hatalmas a kereslet világszerte, hogy még abban a légikikötőben eltűnik az áru, ahonnan útnak kellene indulnia. RÁDI ANGÉLA írása.


Azzal nem mondok újdonságot, hogy a járvány kitörésével szinte egyidőben hiánycikk lett minden alapvető védőfelszerelés. Azzal sem, hogy az árak az egekbe szöktek, napról napra drágult minden. Az viszont eléggé meglepő hír, hogy a rakományok nemhogy ötször annyiba kerülnek, mire ideérnek, hanem újabban meg sem érkeznek. Ott tartunk, hogy a Kínából megrendelt és előre kifizetett (!) árut felrakják ugyan a repülőgépre, de még felszállás előtt le is szedik róla. 

Hogy miért? 

Mert találtak valakit, aki kétszer annyit fizet érte – még olyan piaci körülmények között is, hogy a szállítási költség egyik napról a másikra több mint négyszeresére ugrik.

Jogos kérdés, hogy akkor hozzánk, a hitközségekhez miért elérhetők a védőfelszerelések. Az első és legfontosabb ok, hogy időben igyekeztünk minden beszerzési forrást felkutatni. Velem előfordult, hogy bomabiztos tippet kaptam sok ezer maszk megvásárlására, de mire mentem az áruért, már csak feleannyit kaptam – gondolom, valaki duplán ráígért a csomagra. 

Ha a közösségünk tagjai közül valakinek sürgősen maszkra lenne szüksége, akkor keresse az illetékes körzeti elöljáróját vagy rabbiját, ugyanis az egyes hitközségi körzetekbe mindenhová juttattunk védőfelszereléseket. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek