Elindult az EGYÜTT program

2019. December 02. / 23:27


Elindult az EGYÜTT program

Nagyon várt jó hírrel állunk a közösség elé: 2019. december 2-án megkezdődik a zsidó holokauszt túlélők második nemzedéke rászoruló tagjainak megsegítésére szervezett program. 

A második generációt a vészkorszak következményeként sajátos egészségügyi és lelki terhek sújtják, ezért ez a csoport veszélyeztetett. Támogatásuk igénye már többször megfogalmazódott zsidó fórumokon. Végül 2018 decemberében a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) segítésükre pályázatot írt ki. 

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) EGYÜTT néven átfogó programot készített, hasznosítva mindkét fél tudását és infrastruktúráját, valamint az önkéntesek segítő szándékát. Ez alapja lehet a generáció folyamatos támogatásának.  A két szervezet társulásán alapuló terv 76,3 millió forintot nyert a pályázaton a második generáció szociális, mentális és egészségügyi támogatására. Az erről szóló szerződés 2019 novemberében született meg. 

Programunkra az ügyfélszolgálatainkon lehet jelentkezni, ahol munkatársaink segítenek a jelentkezési lap kitöltésében és átveszik a szükséges dokumentumokat. A sorállás elkerülése és a munka észszerű megszervezése érdekében időpontfoglalás szükséges. Az érdeklődő vagy időpontfoglaló telefonhívásokat december 2-tól várjuk. 

Az első jelentkezési nap 2020. január 6, hétfő. Kérjük, hogy regisztrált jelentkezési napjáig szerezze be a szükséges iratokat.

Örömmel és bizakodva indítjuk útjára ezt a programot. Közösségünk második generációs tagjait kérjük, hogy, forduljanak hozzánk bizalommal, a náluk idősebb vagy fiatalabb nemzedékeket pedig arra biztatjuk, hogy kísérjék figyelemmel a munkánkat és segítsék hozzátartozóikat az ügyintézésben.

Az EGYÜTT programról, a jogosultság és a rászorultság igazolásához szükséges dokumentumokról, a támogatásokról, az időpontfoglalásról, valamint a regisztrációról itt találhat részletes ismertetést.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek