Szombati gyertyagyújtás: 2020.01.24 16:13, kimenete: 2020.01.25 17:23
2020. 01. 20. | 23 Tévét 5780
Gyengénlátó verzió

Közélet / 2020. Január 18. / 17:34

Mark Spitz az antiszemitizmusról: a passzivitás nem működik, ellen kell állni!

Mark Spitz kilencszeres olimpiai bajnok úszó tegnap találkozott Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével, valamint Jusztin Ádámmal, a Maccabi VAC vezetőjével. A találkozó végén megkérdeztük tőle, hogy szerinte mi az oka annak, hogy növekszik az antiszemitizmus az Amerikai Egyesült Államokban, mire az amerikai zsidó úszólegenda igazi sportemberhez méltó választ adott: nem szabad passzívnak lenni, küzdeni kell.

Közélet / 2020. Január 16. / 17:10

Wallenberg-díjátadás: Ne legyél tettes, ne válj áldozattá, és soha ne legyél közömbös

Bogdán László, Cserdi község polgármestere, Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke, Kaczvinszky Barbara újságíró, dokumentumfilm-rendező, Majsai Tamás református lelkész, történész, Setét Jenő polgárjogi aktivista és Szigeti Jenő, a Hetednapi Adventista Egyház lelkésze, egyháztörténész vehette át ma a 2020-as Raoul Wallenberg-díjat a Mazsihisz székházában.

Közélet / 2020. Január 16. / 14:02

Kácsor Zsolt: Doktor Moll és Pokorni polgármester könnyei

Doktor Moll véletlenül éppen jelen volt, amikor Pokorni Zoltán polgármesternek elcsuklott a hangja beszéde közben a Maros utcai kórházban, ahol hetvenöt éve az ő nagyapja tevékeny részvételével a nyilasok ártatlan embereket lőttek halomra...

Közélet / 2020. Január 15. / 16:57

Fotózzunk és emlékezzünk – fotókampány indult a holokauszt emléknapra

Írjuk föl egy papírlapra, hogy „We Remember”, készítsünk képet magunkról a lappal a kezünkben, majd osszuk meg a fotót közösségi oldalakon. Ezt kérik tőlünk a Zsidó Világkongresszus most indult kampányának szervezői a január 27-i, nemzetközi holokauszt emléknapra készülve. Csatlakozzunk egyre többen!

Közélet / 2020. Január 08. / 08:33

Portréfilmek a Soáról: „...elaludt az isten..."

A Wesley Filmstúdió munkatársai Moldova Ágnes vezetésével elhatározták, hogy megkísérlik felkutatni és filmen megörökíteni a holokauszt még élő emlékezőitől származó eseményeket. A feladat nem volt egyszerű, mert idős emberekről van szó, akik sok esetben a szörnyű emlékeket legszívesebben elfelejtenék. A sorozat új részeit a budapesti Fő utcai MET Méltóság Napja Templomban mutatják be január 15-én.

Közélet / 2020. Január 07. / 10:08

Megújul a kőszegi munkaszolgálatos emlékmű

A HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és Kőszeg Város Önkormányzata együttműködésben megújítja a kőszegi munkaszolgálatos emlékhelyet, melyet emlékösvénnyel kötnek össze a Guba-hegyi tömegsírok helyszínével.