Vádat emeltek tizenegy fiatal ellen az Eilatban csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt

2020. Szeptember 03. / 14:32


Vádat emeltek tizenegy fiatal ellen az Eilatban csoportosan elkövetett nemi erőszak miatt

Az izraeli ügyészség vádat emelt tizenegy fiatal ellen, aki egy eilati szállodában megerőszakolt egy erősen ittas, 16 éves lányt – jelentette a 12-es izraeli kereskedelmi tévé híradója szerda este.

Az augusztus közepén elkövetett bűncselekmény közfelháborodást váltott ki Izraelben, a múlt héten ezrek tüntettek a csoportosan elkövetett nemi erőszak ellen.Az augusztus közepén elkövetett bűncselekmény közfelháborodást váltott ki Izraelben, a múlt héten ezrek tüntettek a csoportosan elkövetett nemi erőszak ellen. 

A vádlottak közül hárman felnőttek, nyolcan kiskorúak, 18 év alattiak.

A vádirat szerint két büntetett előéletű, huszonéves fiatal férfi élt vissza elsőként azzal, hogy a fiatal lány ittas volt, majd egy 17 éves ikerpár követett el erőszakot a magatehetetlen tizenévesen, utána a többiek is erőszakoskodtak vele. Videófelvételt is készítettek a bűntényről. Az első férfi azzal csalta egy szobába a szálloda medencéjében korábban megismert lányt, hogy képzett elsősegélynyújtó, és segít neki a részegség leküzdésében.

A négy fővádlott nemi erőszakért áll bíróság elé, a többiek bántalmazásért, erőszakos bűncselekményért, bűncsoportban való részvételért és bűncselekmény megakadályozásának elmulasztásáért.

Az áldozat személyazonosságának védelme érdekében nem hozták nyilvánosságra maradéktalanul a vádiratot.

A továbbiakban várhatóan újabb vádemelések is lesznek, az eddigi nyomozás szerint ugyanis legkevesebb 16-an érintettek az egész Izraelt megrázó bűntényben. (MTI)

Címlapképünkön az erőszak helyszíne, az eilati Red Sea Hotel

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Tudomány
Ősi rézolvasztó kemencét találtak Beér-Sevan
Megemlékezések
Totha Péter Joel főrabbi: a zsidóellenesség jelen volt 1956-ban
Megemlékezések
Milyen egy neológ rabbi? 98 éve született Schweitzer József

Kommentek