Özönvíz Tel-Avivban: egy fiatal pár megfulladt a liftben

2020. Január 05. / 13:01


Özönvíz Tel-Avivban: egy fiatal pár megfulladt a liftben

Két halálos áldozatot követelt az a hirtelen jött özönvíz, amely tegnap délután pár órára elárasztotta Tel-Avivot. A városban utakat zártak le, a mentőket számos helyre riasztották, s megtörtént az a szürreális eset, hogy egy liftet a benn rekedt áldozatok megmentése érdekében csak búvárok tudtak megközelíteni.


Özönvízszerű felhőszakadás zúdult Tel-Avivra tegnap délután, amikor a hatóságok szerint mintegy 71 milliméternyi csapadék hullott két óra alatt, ami két hetes januári esőzésnek felel meg. Több utcát ideiglenesen le kellett zárni az esetleges forgalom elől.

Tel-Aviv déli részén egy emeletes épület csatornarendszere nem bírta el a szokatlan megterhelést, így a víz elöntötte a liftaknát is. A liftben egy 25 éves  nő és egy szintén 25 éves férfi ragadt benn, akiket csak búvárok tudtak kiszabadítani. Az áldozatokat – Dean Jákov Shoshanit és Stav Hararit – kórházba szállították, de az életüket már nem tudták megmenteni. A környék lakói azt állítják, hogy a város vezetését felelősség terheli a történtek miatt, hiszen szerintük a helyi önkormányzat elmulasztotta a csapadékelvezetési infrastruktúra felújítását. 

Az esőzés ma is folytatódott a nagyvárosban, de már nem olyan heves intenzitással, mint tegnap.

(Címlapkép: Almog Tsadok)

 (A Times of Israel cikke nyomán.)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Három új botlatókövet helyeztek el a hétvégén
Hírek, lapszemle
Ma átadták a felújított makói zsinagógát

Kommentek