Egy hónap szünet után ismét rakétát lőttek Izraelre a Gázai övezetből

2020. Május 06. / 14:06


Egy hónap szünet után ismét rakétát lőttek Izraelre a Gázai övezetből

Villongás tört ki a Gázai övezet határvidékén Izrael és az övezetet uraló radikális iszlamista Hamász terrorszervezet között szerdára virradó éjjel: több mint egy hónapig tartó nyugalmas időszak után rakétát indítottak a Gázai övezet felől Izrael felé – jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.


A múlt éjszaka indított lövedék nyílt és lakatlan izraeli területen csapódott be, nem okozva kárt sem anyagiakban, sem emberéletben. A légvédelmi szirénák sem szólaltak meg a környező izraeli településeken, mert a röppálya bemérése alapján nem volt szükség a figyelmeztetésre. Az izraeli hadsereg válaszul három ágyúlövedéket indított gázai Hamász-állásokra, de ezek sem okoztak sem anyagi kárt, sem sebesülést. 

Legutóbb március végén zajlott hasonló összetűzés a határvidéken. Az incidens a sikerrel kecsegtető intenzív fogolycsere-tárgyalások idején történt, amelyek két német hírszerzési tisztségviselő, egy svájci diplomata és egy egyiptomi tábornok közvetítésével folynak Izrael és a Hamász között.

A titkos tárgyalások során Izrael két állampolgárát próbálja kiszabadítani a Hamász fogságából: Hisam a-Szajídot és Avra Mengisztut, akik mindketten mentális betegek, és önként léptek be a kerítésen átmászva az övezetbe. Mellettük a 2015-ös, Erős Szikla Hadművelet idején elrabolt két katona holttestét is megpróbálják visszaszerezni, hogy hazai földben nyugodjanak.   

(Címlapkép: Gáza – Fotó: Mohammed Salem/Reuters)

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Online előadások a zsidóságról a Kezdetektől
Mazsihisz hírek
A Chevra Kadisa továbbra is távmunkában

Kommentek