Szombati gyertyagyújtás: 2020.02.21 16:57, kimenete: 2020.02.22 18:03
2020. 02. 22. | 27 Svát 5780
Gyengénlátó verzió

Izrael / 2020. Február 19. / 14:15

Márciusban kezdődik a Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő elleni per

A jeruzsálemi körzeti bíróság bejelentette kedden, hogy március 17-én, két héttel a parlamenti választások után kezdődik meg Benjámin Netanjahu ügyvivő miniszterelnök korrupciós pere.

Izrael / 2020. Február 14. / 10:55

Izraeli légicsapás szíriai fegyverraktárakra

Izrael légicsapást mért szíriai fegyverraktárakra múlt éjszaka, a támadás következtében hét fegyveres életét vesztette Szíriában – jelentette péntek reggel külföldi forrásokra hivatkozva a Jediót Ahronót című izraeli lap online változata, a ynet.

Izrael / 2020. Február 13. / 12:43

Tovább mérgesedett Izrael és az ENSZ viszonya

Az izraeli külügyminisztérium ma megerősítette, hogy Izrael beszünteti az együttműködést az ENSZ emberi jogi főbiztosával, Michelle Bachelettel, miután annak hivatala (ONHCR) előző nap nyilvánosságra hozott egy listát a ciszjordániai zsidó telepeken üzleti tevékenységet folytató vállalatokról. A bejelentés az Izrael és az ENSZ közötti együttműködés további korlátozását jelenti izraeli részről.

Izrael / 2020. Január 16. / 10:19

Hatalmas dráma Izraelben: az utolsó pillanatban egyesült a jobboldal

A legszélsőségesebb jobboldaliak végül kimaradtak a vallásos cionista pártok uniójából: a már meglévő szövetség szinte a legutolsó pillanatban felbomlott, és a vallásos cionista pártok a legszélőségesebb képződmény, az Otzma Yehudit nélkül fogtak össze egymással. Váratlan fordulatok az utolsó órákban, Izrael egymás utáni harmadik választása előtt.

Izrael / 2020. Január 14. / 10:56

Hála az égnek: az esővíztől újra megtelt az ókori mikve Jeruzsálemben, és úgy néz ki, mint régen

Az egykori jeruzsálemi Szentélyhez igyekvő zsidó zarándokok használták azt az ókori rituális fürdőt, amely az elmúlt napok kitartó esőzéseinek hatására teljesen megtelt vízzel, és éppen úgy néz ki, ahogyan több ezer éve az ősök láthatták. Egyszer még turistalátványosság lesz belőle.

Izrael / 2020. Január 09. / 08:53

Bennett: „Egymillió izraeli telepest Júdeába és Szamáriába"

Az a célunk, hogy egy évtizeden belül egymillió izraeli állampolgár éljen Júdea és Szamária területén. Védelmi miniszterként hivatalosan kijelentem, hogy Izrael politikája értelmében a C övezet az övé, azaz hozzánk tartozik – jelentette ki Naftali Bennett, a kormány által használt bibliai nevén említve a megszállt Ciszjordániát.