Szombati gyertyagyújtás: 2020.08.14 19:39, kimenete: 2020.08.15 20:47
2020. 08. 14. | 24 Áv 5780
Gyengénlátó verzió

Hírek, lapszemle / 2020. Augusztus 14. / 12:30

Irán és Törökország máris kikelt Izrael és az Emírségek békekötése ellen

Többek között az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Nemzetek Szövetsége és Egyiptom örömét fejezte ki az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek tegnap délután bejelentett békemegállapodása miatt. Irán és Törökország azonban elítélte az Izraelben és Amerikában történelmi léptékűnek nevezett egyezséget.

Hírek, lapszemle / 2020. Augusztus 13. / 16:11

Újabb közösségi felületről tiltották ki a hírhedt francia antiszemita komikust

A „világot irányító cionista lobbi" ellen évek óta fenekedő Dieudonné M'bala M'bala francia komikust nem tűrte el a YouTube, kitiltotta a Facebook és az Instagram, most pedig egy újabb videómegosztó óriásnak, a TikToknak is elege lett belőle. Nem csoda, hiszen a hírhedt Dieudonné előszeretettel viccelődik a holokauszton, s különösen engedékeny a zsidóellenes terrorista akciókkal.

Hírek, lapszemle / 2020. Augusztus 13. / 14:55

Sikeres légvédelmi teszt: Izrael felkészült minden fenyegetés ellen

A gyakorlat során a tenger fölött köröző vadászgépekről lőttek rakétát Izrael felé, amit az ellene kilőtt légvédelmi rakéta az elvárásoknak megfelelően fogott be és semmisített meg a levegőben. ,,Megint bebizonyítottuk, hogy Izraelnek van a legerősebb és legfejlettebb védekező és támadó képessége a világon" – mondta gratulációjában Benjámin Netanjahu miniszterelnök.

Hírek, lapszemle / 2020. Augusztus 13. / 12:05

Ötgyermekes, ultraortodox édesanya vált maratoni futóbajnokká Izraelben

Beatie Deutsch egyszerre modern, emancipált élsportolónő és ötgyermekes, ultraortodox édesanya, aki hosszú szoknyában fut, kényelmetlen bár, mint mondja, de soha nem változtatna ezen a szokásán és mélyen hiszi, hogy a tehetségét Istentől kapta. Ő a világ zsidóságát megszólító kampány arca: fussunk vagy gyalogoljunk Izraelért.

Hírek, lapszemle / 2020. Augusztus 13. / 09:01

Hétköznapi hősök: dr. Gádorné Wéber Ágnes, a Mazsihisz önkéntes koordinátora

Zsidó közösségszervező szakon végzett az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetemen, a szenvedélybeteg fiatalokkal foglalkozó Megálló Csoport Alapítvány operatív és pénzügyi vezetője. A pandémiás helyzetben a Mazsihisznál olyan önkéntesek munkáját koordinálta, akik a koronavírus-fertőzés következtében kialakult helyzetben nyújtottak segítséget a hitközség berkein belül. Dr. Gádorné Wéber Ágnest a Marie Claire magazin kérdezte.

Hírek, lapszemle / 2020. Augusztus 12. / 15:18

Unia Oświęcim csapatába igazolt egy izraeli jéghokis, vagyis: Auschwitzba

A lengyel Unia Oświęcim jégkorongcsapata kiállt izraeli játékosa, Eliezer Alekszejevics Serbatov mellett, akit az izraeli közösségi médiában árulónak neveztek, amiért olyan város csapatába szerződött, ahol náci koncentrációs tábor működött. Serbatov szerint ő nem turistának ment oda, hanem azért, hogy megmutassa: a zsidók visszatértek és erősebbek, mint valaha.