Ez nekünk jó: Zsidó Virtuális Könyvtár

2020. Augusztus 12. / 11:18


Ez nekünk jó: Zsidó Virtuális Könyvtár

Szerző: Kácsor Zsolt

A zsidósággal kapcsolatos okostelefonos alkalmazásokat bemutató sorozatunkban igazi nagyágyú következik: a Jewish Virtual Library, azaz a Zsidó Virtuális Könyvtár, amely több mint 25 ezer cikket és több mint 10 ezer képet tartalmaz. Voltaképpen az is lehetne a neve: Minden, ami zsidó.


Az American-Israeli Cooperative Enterprises (AICE) által létrehozott Zsidó Virtuális Könyvtár valódi kincsesbánya, igaz, bányászni angol nyelven kell, cserébe azonban gyakorolhatjuk az angolunkat. Nem csak judaisztikai tudásbázis, hanem annál sokkal több: van benne lexikon, hírrovat, naptár,  kommentárgyűjtemény, könyvesbolt, naptár, podcast. A könyvtárat a következő négy nagy téma köré csoportosították: holokauszt, életrajzok, antiszemitizmus, történelem.

Jegyzet 2020-08-12 111540.png

Üssék csak be a keresőbe azt a szót, hogy Hungary! A találatok között az első egy olyan link, amely az összes olyan magyar település adatait tartalmazza, amely zsidó szempontból valamiképpen fontos lehet. Sőt, külön szócikket kapott a neológia, mint speciális magyar zsidó jelenség. 

Remek egy app, de aki nem csak az okostelefonján szeretne böngészni benne, az fölkeresheti a Zsidó Virtulis Könyvtár honlapját is. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Most van az I. Cionista Világkongresszus évfordulója
Ünnepek
Tisá BeÁv – a zsidóság legnagyobb gyásznapja

Kommentek