Szombati gyertyagyújtás: 2020.03.27 17:48, kimenete: 2020.03.28 18:54
2020. 03. 28. | 3 Niszán 5780
Gyengénlátó verzió

Élet + forma / 2020. Március 26. / 12:50

Gyere online múzeumba: továbbra is nyitva a Zsidó Múzeum a neten

A múlt már nem zár be soha, mindig elérhető marad a jelennek. A múltunk zavartalanul üzemel a koronavírus idején is, ma is elérhető. És a jelenünkből is múltat csinál a jövő, ne felejtsétek el, Ti írjátok most az unokáitok múltját. Maradjunk együtt. Vigyázzunk egymásra!

Élet + forma / 2020. Március 26. / 10:34

Öt kihagyhatatlan könyv a bezártság idejére

Minőségi online könyvek ingyenes hozzáféréssel! Az Arcanum Adatbázis Kiadómúlt heti kezdeményezéséhez csatlakozva a SZAKTÁRS portálon keresztül szolgáltató valamennyi szakkönyvkiadó úgy döntött, hogy az országos járványügyi helyzetre való tekintettel április 23-ig mindenki számára hozzáférhetővé teszi az adatbázisait. Ezek a tartalmak eddig kizárólag intézményi előfizetők számára voltak online hozzáférhetők, szóval ki ne hagyjuk az ajánlatot!

Élet + forma / 2020. Március 25. / 16:52

Ez nekünk jó: a Zoom alkalmazás (nem csak) széderre

Mint azt ma megírtuk honlapunkon, izraeli ortodox főrabbik kivételesen engedélyezték az internetes videókonferencia-hívásokat bonyolító, Zoom nevű szolgáltatás használatát az idei széderestére. Megmutatjuk, hogy honnét tudják letölteni, s mit kell róla tudni.

Élet + forma / 2020. Március 25. / 15:45

Megérkeztek a Kóser Delibe az idei pészachi termékek

Húsok, felvágottak, sajtok, konzervek, borok, édességek, üdítők. Minden, ami a pészachi előírások szerint használható az ünnep során kapható a Kóser Deliben, Budapest VII. ker., Síp utca 12.

Élet + forma / 2020. Március 24. / 18:27

Ferenc pápának tetszik, hogy szombatot tartunk

Nagyot ment a YouTube videómegosztón az a mindössze 1 perces felvétel, amelyen a katolikus egyházfő, Ferenc pápa a zsidóság szombattartását méltatja. Habár az interjú 2 évvel ezelőtt készült, most futott körbe a világon a Spanish Seventh Day Adventist csatorna jóvoltából. Nem is csoda, hiszen Ferenc végül is azt üzeni a keresztényeknek, hogy nekik is jó volna megtartani a sábeszt.

Élet + forma / 2020. Március 21. / 18:46

Zsidó tematikájú olvasnivaló az Arcanumtól: most egy hónapig ingyen

Az egész országot „szobafogságra” ítélő vírusfertőzés miatt az Arcanum Digitális Tudománytár április 16-ig nyilvánossá tette a teljes tartalmát. A csaknem 27 millió folyóirat- és újságoldalt tartalmazó adatbázis nem mindennapi kincseket rejt, többek között zsidó tematikájú lapok teljes évfolyamai is hozzáférhetők. Most három zsidó lapot – köztük két régi cionista újságot – ajánlunk figyelmükbe a páratlanul gazdag kínálatból.