Jad Bejad: A MAZSIHISZ támogató projektje a járványhelyzet szociális következményeinek enyhítésére

2020. Szeptember 11. / 08:56


Jad Bejad: A MAZSIHISZ támogató projektje a járványhelyzet szociális következményeinek enyhítésére

2. kör

ISMÉT 45.000 USD TÁMOGATÁSI KERETET biztosít a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) részére a Joint Distribution Committee (JDC).  

Az egyelőre szűnni nem látszó COVID19 járvány szociális következményeinek enyhítésére a magyarországi zsidó közösség aktív tagjai és a zsidó intézményrendszer dolgozói pályázhatnak, függetlenül attól, hogy a Jad beJad projekt előző szakaszában nyújtottak-e be kérelmet, illetve nyertek-e támogatást. Elsősorban olyan pályázók jelentkezését várjuk, akik eddig nem nyújtották be jelentkezésüket, vagy az előző szakaszban nem nyert támogatást a pályázatuk.

Az új pályázat meghirdetésének ideje: 2020.09.11.
A kérelmek elektronikus benyújtásának határideje: 2020. 09.21.
Az elbírálás és kiértesítés határideje és módja: 2020.09.30. e-mailben

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSA: A pályázatot a pályázati adatlap kitöltésével online kell elkészíteni és benyújtani 

a segitunk.mazsihisz.hu oldalon, a >>> Jelentkezés erre a pályázatra >>> gombra kattintva.

ISMÉT ELŐNYT ÉLVEZNEK a Jad beJad pályázat elbírálásakor azok a személyek/családok, akik/amelyek valamelyik zsidó közösség aktív tagjai, és

1. Gyermekük/gyermekeik megszokott színvonalú óvodai, iskolai vagy iskolán kívüli oktatása a járvány miatt lecsökkent bevételek miatt veszélybe került. 

2. Még nem nyugdíjasok, saját háztartásukban egyedül élnek, közeli hozzátartozó nélkül (vagy gyermekeik már külön élnek) és a járványhelyzet miatt annyira lecsökkent a jövedelmük, hogy átmeneti egzisztenciális problémákkal küszködnek.

3. Azok a munkavállalók, akik a zsidó közösségeken belül működő vallási vagy civil szervezetekben, kulturális és oktatási intézményekben dolgoznak, és a járvány miatt elrendelt korlátozások következtében csökkent a jövedelmük, vagy elvesztették állásukat.

TOVÁBBI FONTOS TUDNIVALÓK A JAD BEJAD TÁMOGATÁSRÓL:

- Az egyszeri támogatás legfeljebb 150 rászoruló számára forintban, két részletben, kizárólag banki átutalással folyósítható.
- Egy háztartásból egy pályázat fogadható be.
- A támogatás megítélésekor csak a rászorultság tényét vizsgálják, ezért minden nyertes ugyanakkora támogatásban részesül.
- A határidő után leadott pályázatok nem érvényesek.
- A pályázat kezelésekor hiánypótlás nem lehetséges.
- Nem vehet részt a pályázaton az, akinek bármilyen jogcímen lejárt tartozása van a MAZSIHISZ-szel, taghitközségeivel, vagy az általuk fenntartott intézményekkel szemben.
- Kérjük, a pályázatban röviden mutassák be, hogy a járvány következtében hogyan változott meg a család szociális helyzete.  Ehhez szíveskedjenek csatolni egy-egy jövedelem igazolást a járvány előtti, és egy járvány alatti hónapokból.
- Kérjük, hogy csatoljanak egy ajánlást valamelyik zsidó közösség, körzet, hitközség, intézmény, vagy zsidó civil szervezet köréből.
- A pályázathoz benyújtott dokumentumokat pdf vagy jpg fájlformátumban lehet feltölteni.
- A JADbeJAD eseti támogatással nem kell elszámolni.
- A jelentkezéseket és a beérkezett adatokat bizalmasan kezeljük.

A pályázatok szakmai feldolgozása, és elbírálása:

A JDC támogatási keretének elosztásával kapcsolatos szakmai háttérmunkát a MAZSIHISZ közösségi szeretetszolgálata, a JÁHÁD végzi. 

A támogatások odaítéléséről a MAZSIHISZ és zsidó civil szervezetek delegáltjaiból álló független bizottság dönt.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Zsidó világ
Megnyitották a felújított frankfurti zsidó múzeumot
Zsidó világ
A hét műtárgya: egy tóraszekrény-függöny töredéke

Kommentek