Izraeli orvos a libanoniaknak: könyörgök, hadd segíthessünk

2020. Augusztus 06. / 22:16


Izraeli orvos a libanoniaknak: könyörgök, hadd segíthessünk

Izrael szerte a világon képes segíteni és segített is katasztrófahelyzetek kezelésében rendszeresen, komoly technikai felkészültséggel, csak éppen a közvetlen szomszédjában nem engedik teljes erejével életeket menteni.

Egy határmenti kórház dolgozói arról beszéltek, hogy emberéletek vesznek oda értelmetlenül, ha a bejrúti robbanás sérültjeit a Hezbollah, az Irán által támogatott és a libanoni politikai életben komoly befolyással rendelkező terrorszervezet nem hagyja Izraelben kezelni.

„További felesleges szenvedést és halált jelentene mindez” – mondta Anthony Luder, az észak-izraeli Cfát Ziv Orvosi Központjának egyik vezető orvosa, aki hangsúlyozta a Times of Israelnek adott szerdai interjújában, hogy a kórház teljes személyzete készen áll arra, hogy fogadja a katasztrófa elszenvedőit.

A tragédia következtében több ezret kell ellátni, fontos lehet az izraeli infrastruktúra és tudás bevonása.

A kórház vezetője, Salman Zarka is reméli, hogy a Hezbollah vezetője, Hásszán Nászrálláh megengedi nekik, hogy életeket menthessenek, bár borúsan ítéli meg a helyzetet.

Luder egyenesen könyörgött: „kérünk benneteket, fogadjátok el a ”felajánlásunkat". Ludernek nagy szerepe volt abban is, hogy a kilenc éve tartó szíriai polgárháború során ezreket láttak el Izraelben, neki is köszönhetik sokan a felépülésüket.

A The Times of Israel írása alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek