Szobrot kapott az ország „Bálint gazdája”

2020. Szeptember 28. / 22:42


Szobrot kapott az ország „Bálint gazdája”

Szerző: Kácsor Zsolt

Az idén életének 101. évében elhunyt Bálint György szobrát Budapesten, a Megbékélés Háza Temploma kertjében, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) békásmegyeri központjában  állították fel hétfő este. A mű Kocsis András Sándor képzőművész alkotása, aki olyan jeles alakok szobrát készítette már el, mint Fejtő Ferenc, Ördögh Szilveszter vagy Rodolfó (Gács Rezső).


Az ország által évtizedek óta „Bálint gazdának” hívott Bálint György (1919-2020) kertészmérnök és médiaszemélyiség idén nyáron hunyt el. (A róla szóló írásunkat ide kattintva olvashatják.) Csak pár hónapnak kellett eltelnie a halála óta, és az őt övező szeretet és tisztelet jeleként máris szobrot kapott: a művet Kocsis András Sándor  képzőművész, a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója készítette.

BGY.jpgJobbra Kocsis András Sándor, balra Iványi Gábor (Fotó: Kocsis András Sándor/Facebook)

Bálint György szobrát a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) békásmegyeri központjában ünnepélyes keretek között helyezték el hétfő este. A Megbékélés Háza Temploma kertjében rendezett eseményen részt vett Iványi Gábor lelkész, a MET vezetője is. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Hírek, lapszemle
Elhunyt Sheldon Adelson Trump és Netanjahu legfőbb támogatója
Megemlékezések
Ma van a ferihegyi terrortámadás évfordulója

Kommentek