Pompeo külügyminiszter Izraelben Pompeo bort ihat, amit róla neveztek el

2020. November 14. / 21:34


Pompeo külügyminiszter Izraelben Pompeo bort ihat, amit róla neveztek el

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter tegnap indult egy európai és közel-keleti körútra, amelynek során ellátogat abba a ciszjordániai zsidó borászatba, ahol tiszteletből boros címkére került a neve. Az amerikai diplomácia vezetője jövő héten keríti sorra Izraelt.


Franciaországba, Törökországba, Grúziába, Izraelbe, az Egyesült Arab Emírségekbe, Katarba és Szaúd-Arábiába látogat pénteken megkeződött európai és közel-keleti körútján Mike Pompeo amerikai külügyminiszter. 

pompeo-big.jpgPsagot

A politikus tervei között szerepel Ciszjordániában zsidó telepek meglátogatása is, így ő az első hivatalban lévő amerikai külügyér, aki személyesen tekinti meg a stratégiailag oly fontos területet. Pompeót azonban nem csak politikai, hanem személyes okok is motiválják, az egyik ottani zsidó borászatban ugyanis olyan terméket is előállítanak, amelyet az ő tiszteletére neveztek el Pompeo bornak. 

A külügyminiszter – aki Donald Trump elnök egyik legfőbb szövetségesének számít –az izraeli tartózkodása során meglátogatja a Golán-fennsíkot is, amelyet Izrael 1967-ben a hat napos háborúban megszállt, majd később annektált.

A Jewishnews.com cikke alapján

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek