Újra a kedvenc éttermünkben ehetünk – ki ne hagyják a Kosher Delit!

2020. Június 22. / 11:32


Újra a kedvenc éttermünkben ehetünk – ki ne hagyják a Kosher Delit!

Szerző: Kácsor Zsolt

A Síp utca 12. szám alatt lévő izraeli étterem a szívünk csücske: a konyhája kiváló, szakembergárdája elsőrangú, a kiszolgálás kedves és barátságos. A pandémia elmúltával visszaszoktunk oda, és továbbra is imádjuk!


Amikor a Síp utca 12. szám alatt létesült galéria egyszerre csak  megszűnt, s elterjedt, hogy kóser pizzéria lesz a helyén, nem voltunk kevesen, akik gyanakodva néztünk  a jövőbe. A képzőművészet kicsiny, de annál színvonalasabb helyét nagyon szerettük, sajnáltuk is, hogy vége lett. De az ember gyarló, pláne gyarló, ha szereti a hasát, úgyhogy az az igazság: az elmúlt egy évben nagyon megszerettem a Kosher Delit, és hiányzott a karantén alatt.

radn.jpgRadnóti Zoltán főrabbi a jól megérdemelt betevővel (Fotó: Kosher Deli/Facebook)

Szerencsére már újra megnyitott, úgyhogy hetente többször betérek oda ismét. Kedvencem a tükörtojásos-spenótos pizza, amelynek tésztája előírásszerűen vékony a közepén és megfelelően vastag, de nem rágós a szélén – egészen pazar! Ajánlom a saksukát is, főleg, hogy ennek az „zsidó lecsónak” végtére is itt van a szezonja. (Nézzék csak a címlapképet, milyen guszta!) Laktató egytálétel, lehet pizzatésztával és pirítóssal kérni, aztán leöblíteni egy hatalmas adag hosszú kávéval. 

delipizz.jpgSpenótos és tükörtojásos pizza

Mivel a Síp utcai székházban még nem tért vissza a karantén előtti állapot, a Kosher Deliben ebédidőben nincsenek annyian, mint korábban. Ez részint jó, mert kényelmes és gyors, másrészt azonban nagyon is rossz, mert jó lenne végre minél többekkel találkozni újra. Jelöljük ki tehát találkozási pontnak a Kosher Delit, és lakjunk jól – ki tudja, meddig tart a jó világ. Azt hallani mindenfelől, hogy közelít a járvány második hulláma, de mi nem szeretnénk felülni a híresztelésnek erre a hullámvasútjára. Amit szeretnénk, az egy remek ebéd a Síp utca 12. szám alatt – lehetőleg minél többször és lehetőleg karanténszünet nélkül.

Jó étvágyat a mai ebédhez!

Na, hol találkozunk? Hát itt: Kosher Deli

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek