Savuot2020 – A Bálint Ház Éjszakája

2020. Május 25. / 16:58


Savuot2020 – A Bálint Ház Éjszakája

Vannak hősök, akikre úgy emlékezünk, hogy ők mentették meg a világot. Vannak hősei országoknak, közösségeknek, eszméknek. 

És vannak hősei a mának is: sokfélék, és sokféle módon váltak hőssé – róluk, a tettek erejéről, a határok átlépéséről, a hőssé válásról, és annak jelentőségéről szeretnénk beszélgetni, hallani Savuot éjjelén, 2020. május 28-án csütörtök este 7 órától a Bálint Ház honlapján és Facebook oldalán. Az előadásokat a két platformon párhuzamosan lehet majd követni. 

Előadóink ismét más és más szempontokból közelítenek majd az alaptémánkhoz. Idén csak virtuálisan tudunk együtt lenni, közösen tanulni. És talán most még fontosabb, hogy így tegyünk – tartsatok velünk!

Akik már biztosan velünk lesznek: Dr. Bajnok Éva, Balázs Gábor, Bedő Viktória, Bombera Krisztina, Buzás Endre, Csepeli György, Darvas István rabbi, Itt és Most Társulat, Kelemen Katalin rabbi, Kurucz Ákos, Palugyai István, Pataki Éva, Péterfy Gergely, Tóth Zsuzsanna, Ujvári Panna, Ürge-Vorsatz Diána, Wirth Judit és TE.

🌃 Miért pont éjjel? 🌃
Savuot a TÓRA ÁTADÁSÁNAK ÜNNEPE. Ilyenkor végigtanuljuk az éjszakát – így tesszük jóvá, hogy a hagyomány szerint nem vártuk ébren a Tórát. Beszélgetünk, vitatkozunk, együtt gondolkozunk.

🎲 Játék - Nyeremény 🎲
Akik az utolsó előadást is végigtanulják velünk, azok között egy igazán különleges, a Judapest Store és a Libri Könyvkiadó ajándékait tartalmazó csomagot sorsolunk ki.

A program a Bálint Ház - JCC Budapest és a Limmud Magyarország együttműködésében jön létre.

Az esemény Facebook oldala/ IDE KATTINTVA

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek