Megjelent a Bevezetés a Talmud tanulmányozásába című könyv

2020. Július 13. / 19:35


Megjelent a Bevezetés a Talmud tanulmányozásába című könyv

A Bevezetés a Talmud tanulmányozásába kiadvány kevés nélkülözhetetlen művek egyike, amelyek lépésről lépésre segítik a kezdő talmudtanulót, hogy jártasságot szerezzen a Gemárá helyes olvasásában és megértésében.

Bevezetes_a_Talmud_tanulmanyozasaba_borito.jpg

A háttérismeretek és a Szóbeli Tan történetének bemutatása után a szerző ismerteti a szugják (talmudi részek) szerkezetét, és megtanítja, hogyan kell alapegységekre bontani a talmudi beszélgetéseket, miközben megismerhetjük a bennük található kulcsszavakat és kifejezéseket. Kellő szorgalommal használva ez a mű lényegesen le tudja rövidíteni a talmudtanulás elsajátításához szükséges időt.

Megkönnyíti és élvezhetőbbé teszi a kezdeti nehéz időszakot, miközben szilárd alapot biztosít a későbbi, haladóbb szintű tanuláshoz is. A Talmud szabályait a szerző klasszikus és tudományos művek alapján állította össze, kiegészítve a Tóra szövegértelmezésének és a háláchá levezetésének módszereivel. Ezenfelül az olvasó megismerkedhet az Ággádá értelmezésének irányelveivel is.

Mindezek alapján e könyv nemcsak a tanulók, de segédeszközként használva a tanárok és rabbik számára is hasznos lehet. A könyvben található héber források és megjegyzések a kutatóknak nyújthatnak értékes információkat.

Hitközségek, Talmud Tórák, tanulócsoportok, formális és informális oktatási intézmények és magánszemélyek számára korlátozott példányszámban igényelhető ezen az email címen: info@lativ.hu

A könyv elektronikus formában is hozzáférhető ezen az oldalon:https://misna.hu/talmud

Kiadja a Lativ Kolel a MAZSÖK támogatásával.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek