Nemzetközi verseny diákoknak „Zsidó temetők nálunk” címmel

2022. December 20. / 15:06


Nemzetközi verseny diákoknak „Zsidó temetők nálunk” címmel

Az Európai Bizottság támogatásával nemzetközi ifjúsági versenyt hirdetett a European Jewish Cemeteries Initiative (ESJF) és a Centropa Alapítvány. A versenyre Magyarországról is várják a diákok kreatív pályamunkáit „Film” és „Online brosúra” kategóriában egy, a saját térségükben lévő zsidó temető történetéről. A győztesek 250 euro értékű elektronikai ajándékutalványban részesülnek. A beadási határidő: 2023. február 25-e.

A verseny fő témája a helyi zsidó temetők bemutatása, amelyen belül lehetőség van egy-egy zsidó temető történetének feldolgozására, egy-egy zsidó család élettörténetének ismertetésére, vagy tágabb értelemben is ki lehet térni a magyarországi zsidó temetők főbb jellegzetességeire.

Aki a „Film” kategóriában pályázik, annak egy 5 -8 perc közötti rövidfilmet kell beadnia angol felirattal. Aki az „Online brosúra” kategóriát választja, annak olyan anyagot kell leadnia, amely legalább 12 fényképet tartalmaz, a benne található szöveg terjedelme nagyjából 500 szó, és angol-magyar, vagy kizárólag angol nyelvűnek kell lennie. 

Segítségül a szervezők megadták két magyar online adatbázis elérhetőségét:
– az összes ismert magyar zsidó temető alapadatokkal és fényképekkel;
– térkép az összes ismert magyar zsidó temetővel

A verseny magyarországi pályaművekért felelős nemzetközi koordinátora Szilágyi Sára, akitől ezen az e-mail címen lehet részletesebb információkat kérni: szilagyi@centropa.org

A felhívás teljes szövegét, valamint a pályázóknak szóló javaslatokat, ötleteket, tippeket tartalmazó anyagot itt találják.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek