Hangolás pészachra: a Sirim kórus a Frankelben

2023. Március 29. / 12:53


Hangolás pészachra: a Sirim kórus a Frankelben

A Bíró Eszter énekesnő és Rév Kata judaisztika-héber tanár vezetésével a budapesti Lauder iskolában működő Sirim gyermekkórus lép föl a Frankel-zsinagógában ezen a héten pénteken, azaz március 31-én délután 6 órától. Nagy élmény lesz, mert ez a kórus fantasztikus teljesítményekre képes. 

Különleges szombatfogadás lesz a mostani a budapesti Frankel Leó úti zsinagógában, hiszen a szertartást megelőzi a Lauder Javne iskola Sirim gyermekkórusának fellépése. 

A kórus vezetői Bíró Eszter énekesnő és Rév Kata judaisztika-héber tanár, akiknek a segítségével a kórus már számos CD-t is készített, ezek létrejöttében Födő Sándor zeneszerző működött közre. 

Nemrégiben az Új Élet is közölt interjút a két vezetővel, amelyben Rév Kata elmondta: az első lemezük még csak sabbati dalokat tartalmazott, aztán nagyon hamar kijött a második lemezünk, amely a modern Izrael megalapításának 70. évfordulójára készült, s amire a leghíresebb izraeli dalok közül válogattak. A két első CD után következett a hanukai és pészachi, majd 2022-ben kijött az a lemez is, amely az őszi zsidó ünnepek dalait, dallamait tartalmazza.  Aki kíváncsi rájuk, a felvételeket mind megtalálja a YouTube-on és a Spotify-on is.

A Sirim kórus pénteki fellépésének szervezője Verő Tamás főrabbi, az esemény Facebook-oldalát ide kattintva érhetik el. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek