A zsinagógák világa – előadás a pápai Zsidó Szabadegyetemen

2023. Február 06. / 20:54


A zsinagógák világa – előadás a pápai Zsidó Szabadegyetemen

A zsinagógák világáról szól a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület által szervezett Zsidó Szabadegyetem következő előadása, amelynek helyszíne a helyi református gyülekezeti ház, időpontja pedig február 8-a, szerda 17 óra 30 perc. Az előadó az egyesület elnöke, Schmidt Orsolya lesz.

A hagyomány, a kultúra és a vallás határozza meg a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület által elindított Zsidó Szabadegyetem előadásainak témáit. A programokra minden érdeklődőt várnak, aki szeretne bepillantani a zsidóság életébe és mindennapjaiba.

thumbnail_Szabadegyetem_2022_A3_2023_02.08. (1).png

A következő előadást Schmidt Orsolya, az egyesület elnöke tartja, címe: A zsinagógák világa. Aki lélekben szeretne kissé felkészülni a holnaputáni előadásra, annak szeretettel ajánljuk honlapunk Tudástárában a virtuálisan is megtekinthető zsinagógákat, amelyet között a pápai is szerepel. 

Pápán található Magyarország harmadik legnagyobb zsinagógája (címlapképünkön), amely a budapesti Dohány utcai és a szegedi zsinagóga után következik a sorban. Az 1846. szeptember 11-én felavatott zsinagóga épülete a hajdani Főiskola utcában, a belvárosban kaphatott helyet. A virtuális túra Pápa önkormányzata és a Pápa és Környéke Zsidó Kulturális Hagyományőrző Egyesület együttműködésével valósulhatott meg.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Egy magyar zsidó nő volt a magyar sport első világbajnoka
Élet + forma
Boldog születésnapot, Fenyő Miklós!
2023. Március 12. / 13:41

Boldog születésnapot, Fenyő Miklós!