A WJC budapesti hanukai fogadásán három civil szervezetnek adakozhattunk

2022. December 22. / 11:15


A WJC budapesti hanukai fogadásán három civil szervezetnek adakozhattunk

A Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC) budapesti irodája és Heisler András, Mazsihisz-elnök (egyben a Zsidó Világkongresszus alelnöke) meghívására hanukai ünnepséget rendeztek tegnap este a budapesti Spinoza Házban, amelyen a magyar zsidó közélet szereplői vettek részt. A hanuka negyedik lángjának meggyújtása alkalmából tartott szertartást Deutsch Péter rabbi vezette.

A Dob utcai Spinoza Házban megrendezett fogadáson a meghívottakat Ligeti András, a WJC budapesti képviseletének vezetője, valamint Heisler András, a Mazsihisz elnöke, a WJC alelnöke köszöntötte. Ezután Deutsch Péter rabbi vezetésével – hagyományos közös éneklés közepette – gyújtották meg a hanukkia negyedik gyertyáját.

A szervezők a rendezvényen elmondták: az Ukrajnában folyó háború és a gazdasági nehézségek miatt,ó az idei évben úgy döntöttel, hogy az eredetileg hanukai ajándékokra szánt összeget adományozásra fordítják. Mint elhangzott: „zsidó szervezetként felelősségünknek érezzük, hogy segítsünk, és támogassuk a rászorulókat, amikor csak lehet". 

A Zsidó Világkongresszus  budapesti csapata kiválasztott három kiemelkedő munkat végző szervezetet, amelyek számára a jelenlévők adakozhattak. Ez a három civil szervezet a következő volt: Budapest Bike Maffia, a Migration Aid és az Oltalom Karitatív Egyesület.

(Címlapkép: WJC – Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek