Ilyen volt a széder estéje nálunk az ukrajnai menekülteknek

2022. Április 20. / 16:06


Ilyen volt a széder estéje nálunk az ukrajnai menekülteknek

Mint korábban beszámoltunk róla: a Magyarországon tartózkodó ukrajnai menekülteknek két széder estét szervezett a segítségnyújtásban együttműködő öt szervezet: a Mazsihisz, a JDC, a WJC, a Szochnut, a Bálint Ház és az Izraeli Nagykövetség. Most képeket mutatunk a két igen jól sikerült rendezvényről.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) is jelentős mértékben hozzájárult anyagilag ahhoz a két széder estéhez, amelyet a háború sújtotta Ukrajnából elmenekült, s jelenleg Magyarországon tartózkodó ukrajnai menekülteknek szerveztünk.

Az egyik szédert abban a szállodában tartották, ahol az alijázásra várók vannak elszállásolva, a másik széder helyszíne egy zsinagóga volt. A menüről a Laky konyha gondoskodott. 

A fotókért köszönet az Izraeli Kulturális Intézetnek és a Bálint Zsidó Közösségi Háznak.

Az ukrajnai menekültekkel kapcsolatos segítségnyújtás során a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) együttműködő partnerei a Joint Distribution Committee (JDC), a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC), a Jewish Agency for Israel (Szochnut), a Bálint Zsidó Közösségi Ház és az Izraeli Nagykövetség.

logó1.jpg


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Gyertya és virág Tóth Potya István botlatókövénél
Zsidó világ
Darvas főrabbi: „A Templomhegy a kezünkben van!"