Történelem home office-ban: most a Centrópa mutatkozik be

2021. Március 02. / 10:27


Történelem home office-ban: most a Centrópa mutatkozik be

Mint hírt adtunk róla, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) Művelődés- és Kultúratörténeti Tanszéke előadás-sorozatot szervezett Történelem home office-ban – A zsidó múlt online terei címmel. Ennek keretében most a Centropa Alapítvány gyűjteményét ismerhetik meg az érdeklődők Pál Borbála ügyvezető igazgató és Fenyves Katalin egyetemi docens előadásában e héten csütörtökön délután 5 órától.


A koronavírus-járvány miatt teljesen új kutatói stratégiák váltak szükségessé, a kutatók és a hallgatók egyaránt az online térbe szorultak. Online kell forrásokat találniuk tudományos stúdiumaikhoz, szakdolgozatokhoz, diplomamunkákhoz, s meglehet, még a disszertációikhoz is. A tavaszi félévben hetente bemutatkozik egy-egy zsidósággal kapcsolatos online archívum, hogy segítsük a fiatal kutatókat és az érdeklődőket az online tartalmak között való eligazodásban – e szavakkal vezette be a Történelem home office-ban – A zsidó múlt online terei című előadás-sorozatot Vörös Kata  egyetemi tanársegéd (OR-ZSE).

A sorozat keretében e héten a Centropa működését, tevékenységét, gyűjteményét ismerhetik meg. A gyűjteményt Pál Borbála, a Centropa ügyvezető igazgatója és Fenyves Katalin mentalitástörténész, főiskolai tanár, egyetemi docens mutatja be. Az előadás március 4-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik. A részvételhez kattintsanak ide.

(Címlapkép: Centrópa/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kommentek