Több százan kísérték utolsó útjára Benedek István Gábort

2022. Október 16. / 15:17


Több százan kísérték utolsó útjára Benedek István Gábort

Az életének 85. évében elhunyt Benedek István Gábort – azaz BIG-et, ahogy szeretete jeleként mindenki nevezte – pénteken helyezték örök nyugalomra a Kozma utcai zsidó temetőben. Az írót és Aranytoll-díjas újságírót Kardos Péter főrabbi búcsúztatta Fekete László főkántor közreműködésével, a temetésen jelen volt Heisler András, a Mazsihisz elnöke, az írótársadalomból pedig Závada Pál Kossuth-díjas író is. 

Több százan kísérték utolsó útjára Benedek István Gábor írót, újságírót, a Remény című zsidó folyóirat főszerkesztőjét pénteken a budapesti Kozma utcai zsidó temetőben. 

Az életének 85. évében elhunyt Benedek István Gábort Kardos Péter főrabbi búcsúztatta, akit BIG-hez mintegy hét évtizedes barátság fűzött, így beszédét sok-sok személyes emlékkel gazdagította. Az írótársadalom nevében Szepes Erika, a Nagy Lajos Irodalmi és Művészeti Társaság elnöke mondott emlékbeszédet, aki kiemelte a magyar zsidó közösség szeretett és megbecsült tagjának munkásságából A komlósi Tóra című művet. Az újságíró-társadalom nevében Kácsor Zsolt újságíró, író, a Mazsihisz.hu munkatársa búcsúzott BIG-től, kiemelve Benedek István Gábor remek íráskészségét és nagyszerű témaérzékenységét, amelyet az olvasóközönség szolgálatába állított felelősségteljes írástudóként.

A temetésen részt vett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének számos dolgozója, jelen volt Heisler András, a Mazsihisz elnöke is, valamint a kortárs magyar írók egyik legnagyobb alakja, Závada Pál Kossuth-díjas író. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Kultúra
Ima a harmatért – a 2B Galéria új tárlata
Hírek, lapszemle
Ilyen tévhitek élnek a magyar társadalomban a holokausztról
Omike
„Ne engedjük veszni a zsidó művészeket!”