Koltai Lajos, a Sorstalanság rendezője: Morricone halálával egy csoda távozik

2020. Július 06. / 13:05


Koltai Lajos, a Sorstalanság rendezője: Morricone halálával egy csoda távozik

Koltai Lajos, a Sorstalanság rendezője többször is dolgozott a 91 évesen ma hajnalban elhunyt Ennio Morricone filmzeneszerzővel, aki szerette a Kertész Imre regényéből készült filmet. Mint Koltai Lajos nyilatkozta: „negyven fokos melegben, a bespalettázott ablakok mögött, a lakásában néztük meg. Mellette ültem a sötétben, és láttam, hogy folynak a könnyei".


Koltai Lajos filmrendező Ennio Morricone halálával kapcsolatban az MTI-nek elmondta: csodálatos ember volt, aki zenébe öntötte mindazt, ami megérintette a lelkét és a szívét. „A szobámban itt van két fénykép, az egyiken éppen megköszönök neki valamit, átölelem, a másik akkor készült, amikor a Sorstalanság zenei felvételei zajlottak Budapesten. Magával hozta a stábját, a szólistáit és a keverő hangmérnökét, a zseniális Fabio Venturit is, aki nélkül nem ment sehova, mert ismert minden hangot, amit Ennio kigondolt, és rábízta magát" – mesélte a rendező. 

„Rosszul ért a halálhíre, nagyon szerettem ezt az embert, azon túl, hogy fantasztikus három filmet csináltunk együtt, s ebből egyik az én rendezésem volt, a Sorstalanság, ezért is meghatározó az életemben, hogy ő ezt elvállalta" – fűzte hozzá. Koltai  felidézte, hogy annak idején Morricone római lakásában beszélgetett a Sorstalanságról a zeneszerzővel. „Elolvasta a regényt olaszul, és Kertész Imréről faggatott, tudni akarta, hogy mit gondolok, milyen hangszert szeretnék hallani a filmben. Szerette a filmet. Először Rómában látta. A negyven fokos melegben, a bespalettázott ablakok mögött, a lakásában néztük meg. Mellette ültem a sötétben, és láttam, hogy folynak a könnyei" – mesélte. 

(MTI)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek