Emlékest Oláh János (1959-2020) professzor tiszteletére

2022. November 25. / 13:42


Emlékest Oláh János (1959-2020) professzor tiszteletére

„Kölesdről indultam..." címmel jelent meg az a tanulmánykötet, amely az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem 2020-ban elhunyt pofesszorának, dr. Oláh Jánosnak állít emléket. A kötet bemutatója a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) második emeleti kistermében lesz november 28-án, jövő héten hétfőn délután 5 órától.

– A Lauderben ő volt, aki a „jiddiskeitet”, a judaizmus szellemét volt hivatott megjeleníteni az iskola tanrendjében, az ő könyvéből tanultak mai fiatal felnőttek százai, ezrei. És a bevezető, átfogó tárgyakat tanította a zsidó egyetemen egy hagyományt vesztett nemzedéknek. Sehová nem tartozott inkább, mint ennek a furcsa bérháznak a folyosóira. Jelen volt nálunk és nekünk, hozzánk tartozott. Közülünk ment el borzasztó fiatalon, alig túl a hatvanon. Az érett férfikorban még, épp csak az öregedés kezdetén – írtuk honlapunkon dr. Oláh János professzor nekrológjában.

A két éve elhunyt tudós emlékére születésnapi kötetet állítottak össze tisztelői, amelynek bemutatója a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) második emeleti kistermében lesz november 28-án, jövő héten hétfőn délután 5 órától. 

Az esemény Facebook-oldala itt megtekinthető.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek