BIG-re emlékeztek a Füst Milán Páholyban

2022. November 10. / 09:51


BIG-re emlékeztek a Füst Milán Páholyban

A közelmúltban elhunyt Benedek István Gábor íróra, újságíróra emlékeztek barátai, tisztelői és olvasói a Füst Milán Páholy Újlipótvárosi Klub-Galériában megrendezett estjén. A felolvasással egybekötött, telt házas rendezvényt a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) szervezte.

– Szeretettel köszöntünk mindenkit a Füst Milán Páholy rendezvényén, ám ezúttal sajnos a páholyt vezető BIG nélkül. De reméljük, hogy ezen az estén a felidézett emlékek révén ő is itt lesz velünk  – e szavakkal köszöntötte Kirschner Péter, a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (Mazsike) elnöke az Újlipótvárosi Klub-Galériában összegyűlt közönséget, Benedek István Gábor (BIG) barátait, tisztelőit és olvasóit.

A meghívott vendégeket – Haas János galériavezetőt, Kácsor Zsolt írót, újságírót, Szűcs Móni pszichológus-pszichoterapeutát és Závada Pál Kossuth-díjas írót – Winkler Nóra kérdezte. De az est nemcsak tisztelgő megemlékezés volt a nemrégiben elhunyt író, újságíró előtt, hanem egyúttal irodalmi rendezvény is, hiszen Őze Áron színművész előadásában számos olyan rövidpróza hangzott el, amelyet annak idején a rangos irodalmi folyóirat, a Holmi közölt BIG-től. 

A rendezvényen szinte tapintható volt az a szeretet, amelyet barátai és tisztelői Benedek István Gábor iránt éreztek, s mint elhangzott: ennek a feléje irányuló és megnyilvánuló szeretetnek voltaképpen ő maga volt a forrása, hiszen az ő derűje és életszeretete sokakban erősítette azt a hitet, hogy az embertelen és kegyetlen tragédiák ellenére az élet igazából mégis: csoda. S ezt a csodát közvetítette maga BIG a senki máséval össze nem téveszthető életörömével.

(Címlapkép: Mazsike/Facebook)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek