Temetői munkálatok Somogyban és Bács-Kiskunban

2022. November 15. / 15:29


Temetői munkálatok Somogyban és Bács-Kiskunban

Az elmúlt hetekben a Somogy megyei Ecseny község zsidó temetőjében, valamint a Bács-Kiskun megyei Dunapataj nagyközségben lévő zsidó temetőben történtek fontos beruházások – tájékoztatta honlapunkat Tamás Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) temetőrendezésért felelős csoportjának vezetője.

A jelentős vadállománnyal rendelkező Somogy megyében elengedhetetlenül fontos a vadkárok elleni védekezés. Ez a magyarázata annak, hogy a kaposvári járásban lévő Ecseny községben fémhálóval felszerelt, új kerítéssel látták el a helyi zsidó temetőt. 

Ecseny.jpgAz új kerítés az ecsenyi zsidó temetőben

Tamás Péter csoportvezető tájékoztatása szerint a Bács-Kiskun megyei Dunapataj nagyközségben is történt fejlesztés: itt egy magántulajdonban lévő zsidó temtőben szállítottak el tetőfelújításából visszamaradt építési fa- és kőhulladékot elszállítottá. 

Dunapataj_ház.JPGA dunapataji zsidó temető

A bejárati vasajtókat a Dunapataji Településgazdálkodási Intézmény a saját költségén rozsdamentestette és lefestette, s mint felajánlották: szükség szerint a téglakerítéssel bekerített temető vasajtóit lakattal lezárják. 

(Címlapkép: Dunapataj)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek