„Szeretünk titeket” – üzenték budapesti kisdiákok izraeli társaiknak

2023. Október 25. / 17:56


„Szeretünk titeket” – üzenték budapesti kisdiákok izraeli társaiknak

A budapesti Csia Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tíz éves diákjai a napokban ellátogattak a Dohány utcai zsinagógába, ahol azzal fejezték ki az Izrael melletti kiállásukat, hogy elhozták a templomba azt a saját készítésű tablót, amelyre Dávid-csillagot rajzoltak, s beleírták a 23. zsoltár szövegét. A Mazsihisz elnöke, dr. Grósz Andor meghatottan vette át az ajándékot, és azt mondta a gyerekeknek: „azért vagyunk emberek, hogy kiálljunk egymásért".

A budapesti Csia Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai a tanáraik kíséretében a napokban látogatást tettek a Dohány utcai zsinagógában, ahol a magyarországi zsidóság és a Dohány zsinagóga történetével ismerkedtek. 

iskolások3.jpg

Egyúttal a 10 éves kisdiákok azzal fejezték ki az Izrael melletti kiállásukat, hogy izraeli kortársaik számára tablót készítettek, amelyen a Dávid-csillag látható, benne egy, a 23. zsoltár szövegéből vett idézettel, s ezzel a címmel: Szeretünk titeket. 

grósz_iskolások.jpg

Dr. Grósz Andor, a Mazsihisz elnöke meghatottan vette át a tablót, majd köszönetet mondott a diákoknak és tanáraiknak. Az elnök azt mondta: „ma a zsidóság van veszélyben Izraelben, de holnap lehet más kisközösség a támadások kereszttüzében. Azért vagyunk emberek, hogy kiálljunk egymásért, közös értékeinkért”.

iskolások2.jpg

Hozzátette: „biztos vagyok abban, hogy ti majd felnőttként is képviselni fogjátok az alapvetően fontos emberi értékeket! Köszönöm nektek, és köszönöm tanáraitoknak, hogy itt vagytok, és szolidarítást vállaltok a izraeli kisdiákokkal!”

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek