Pénztudatosság címmel tart szakmai napot a BZSH Külker Technikuma

2022. December 06. / 08:32


Pénztudatosság címmel tart szakmai napot a BZSH Külker Technikuma

Hogyan gazdálkodjunk a pénzünkkel? Miképpen működik a tőzsde? Mi szól az euro magyarországi bevezetése mellett és ellen? Ilyen és ehhez hasonló izgalmas gazdasági kérdések lesznek napirenden azon a szakmai napon, amelyet a BZSH Külkereskedelmi Technikuma tart holnap délelőtt 10 órától a Mazsihisz-székház Goldmark-termében. A résztvevőket dr. Kunos Péter, a Mazsihisz-BZSH ügyvezető igazgatója és Salusinszky András, a technikum igazgatója köszönti. 

Amint az a rendezvény meghívójában olvasható, a BZSH Külkereskedelmi Technikuma az alapításakor fontos programpontként határozta meg, hogy az Intézmény tanulóinak és oktatóinak részvételével minden évben szakmai napot tartson. Ezekre a rendezvényekre olyan neves előadókat hívnak meg, akik gazdasági területen értek el sikereket, és akik a hallgatósággal szívesen osztják meg gyakorlati tapasztalataikat, s mesélik el karrierjük történetét. 

Idén – a jelenlegi gazdasági helyzetet is figyelembe – a szakmai nap a pénztudatosság témája köré szerveződik, és holnap délelőtt 10 órakor kezdődik a Mazsihisz Síp utcai székházának Goldmark-termében. A rendezvény szervezője Halász Eszter.

Program:

10 óra: Köszöntő – Salusinszky András, a BZSH Külkereskedelmi Technikum igazgatója;

10.05: Köszöntő: dr. Kunos Péter, a Mazsihisz-BZSH ügyvezető igazgatója;

10.10: dr. Király Júlia közgazdász, az MNB korábbi alelnöke: Az euró bevezetésének kérdése, érvek és ellenérvek;

10.40: Liener Gábor közgazdász, a Raiffeisen BANK Treasury üzletágának vezetője: Állampapírpiac és államadósság Magyarországon;

11.10: Szántó András közgazdász, az Equilor Befektetési Zrt. korábbi befektetési igazgatója: A tőzsde működése Magyarországon.

11.40 – 12.00: Szünet

12 óra: Bőhm Péter közgazdász, G-20 Group – Crypto Trader and Business Analyst: Amit a kriptovalutáról tudni kell;

12.30: Kabdebó Ferenc, a Pénziránytű Alapítvány trénere: Hogyan gazdálkodjunk a pénzünkkel? A háztartási költségvetés;

13 óra: Magyar Zoltán, a Generali Biztosító tanácsadója és trénere: Biztosítási megtakarítások, nyugdíj előtakarékosság;

13.30–14.00: Gürtler László, a Raiffeisen BANK régióvezetője és Szép Erna, a Raiffeisen BANK HR osztályának munkatársa: A Raiffeisen BANK és gyakornoki pozíciók.

(Címlapkép: Kevin Schneider – Pixabay)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Élet + forma
Meghívó szabadtéri szombatfogadásra
2023. Május 31. / 15:41

Meghívó szabadtéri szombatfogadásra

Megemlékezések
Szerte az országban égtek a sárga gyertyák