Mazsihisz-gyűjtés: Már csak nagyon kevés hiányzik a 4 millióhoz!

2022. Március 16. / 12:18


Mazsihisz-gyűjtés: Már csak nagyon kevés hiányzik a 4 millióhoz!

„Rászoruló hittestvéreinknek – és további társaiknak – talán még hetekig szükségük lesz a támogatásunkra. Fogjunk össze, segítsünk közösen! Adományozzunk törődést!" – írtuk alig pár hete, és örömmel közöljük, hogy a felhívásunkra önöknek köszönhetően már csaknem 4 millió forint gyűlt össze!

– A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) már közel 100 ukrajnai zsidó testvérünkről gondoskodik Budapesten: szerveztünk számukra szállást, étkezést, pszichológusi segítséget. Rászoruló hittestvéreinknek  – és további társaiknak – talán még hetekig szükségük lesz a támogatásunkra – írtuk a közelmúltban, amikor a Mazsihisz.hu egyik új aloldalán elindítottunk egy adománygyűjtést Segítség a háborúban – ukrán zsidók segítése címmel.

IMG_9803.jpgA zsidó szervezetek információs pultja a Nyugati Pályaudvaron (Fotó: Nagy Ákos)

Habár május 31-i határidőt tűztünk ki összesen 3 millió forint összegyűjtésére, az önök áldozatos segítőkészsége felülmúlta a reményeinket: a mai állás szerint eddig 3,91 millió forint jött össze a felajánlásokból. Mindenkinek hálás szívvel köszönjük a segítséget a háború sújtotta országból menekülő zsidók és nem zsidók nevében is. 

Erre az oldalra kattintva önök is ellenőrizhetik a számokat, s ha eddig még nem tették meg, örömmel várjuk a további adományokat – már csak egy kevés hiányzik ahhoz, hogy átlépjük a 4 milliós határt! 

logosor-cikkekbe.png

Az ukrán menekültekkel kapcsolatos segítségnyújtás során a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) együttműködő partnerei a Joint Distribution Comitee (JDC), a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress – WJC), a Jewish Agency for Israel (Szochnut), a JCC Budapest-Bálint Ház, valamint Izrael Állam budapesti nagykövetsége.


mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek