Heisler Andrással találkozott az új amerikai nagykövet

2022. Szeptember 20. / 19:20


Heisler Andrással találkozott az új amerikai nagykövet

Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke ma délután a szövetség Síp utcai székházában fogadta David Pressmant, az Egyesült Államok új budapesti nagykövetét, aki nemrég foglalta el állomáshelyét.

A kifejezetten baráti hangvételű beszélgetés során Pressman nagykövet hangsúlyozta: az Egyesült Államok megkülönböztetett figyelmet fordít a magyarországi zsidó közösség helyzetére. Szorosan nyomon kívánja követni a hazai zsidó közösség előtt álló kihívásokat, a közélet alakulását, a közéletben tetten érhető és a politikai deklarációkban időnként megnyilvánuló antiszemitizmus problematikáját Magyarországon.

Heisler András hangsúlyozta, hogy a Mazsihisz számára alapvető fontosságú, hogy demokratikusan választott személyek vezetik a Szövetséget, a választásokra és a működésre világos szabályok vonatkoznak, átlátható struktúrák alapján. Ezt mindenkinek el kell fogadnia.

Hangsúlyozta, meghatározó fontosságú, hogy Magyarországon a zsidó közösség fizikai biztonsága jobb, mint több nyugat-európai országban. Ugyanakkor egyértelmű erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy az antiszemita incidensek esetek emelkedő száma mind a közbeszédben, mind a szociális közösségi médiában csökkenjen és vissza kell szorítani a szélsőséges eszmék és szervezetek terjedését.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek