Az államfőnél járt adventi fogadáson Heisler András más egyházi vezetőkkel

2022. December 24. / 18:27


Az államfőnél járt adventi fogadáson Heisler András más egyházi vezetőkkel

A karácsonyi ünnepkörhöz tartozó advent alkalmából a héten fogadást adott Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában.  A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét (Mazsihisz) Heisler András elnök képviselte. Az ünnepi eseményen az állami vezetők közül többek között jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kövér László házelnök.

– 25 éves hagyomány, hogy adventben az egyházi és az állami vezetők találkoznak – olvasható Novák Katalin köztársasági elnök hivatalos Facebook-oldalán arról a december 20-i fogadásról, amelyet az államfő az állami és egyházi vezetőknek adott.

A magyarországi zsidó vezetők közül jelen volt Heisler András, a Mazsihisz elnöke és Köves Slomó, az EMIH vezetője. A rendezvényen az állami vezetők közül többek között részt vett Orbán Viktor miniszterelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Kövér László házelnök, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter és Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár.

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Gyász: Elhunyt Rózsika néni, az utolsó halasi holokauszttúlélő
Megemlékezések
Egy magyar zsidó nő volt a magyar sport első világbajnoka
Közösségi szolgálat
Meghosszabbodott a JadbeJad 2023 pályázat beadási szakasza