A Mazsihisz elnöke Erzsébetváros polgármesterével tárgyalt

2023. Szeptember 05. / 17:19


A Mazsihisz elnöke Erzsébetváros polgármesterével tárgyalt

Dr. Niedermüller Péterrel, a főváros hetedik kerületének polgármesterével folytatott ma megbeszélést dr. Grósz Andor, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnöke a Szövetség Síp utcai székházában. A tárgyaláson kiemelt szerepet kapott a kulturális területen, valamint az egészségügyi ágazatban elképzelhető együttműködés.

Habár nem először találkoztak egymással, ma bemutatkozó látogatáson járt dr. Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester dr. Grósz Andornál, a Mazsihisz elnökénél. 

Ugyanakkor nem pusztán kapcsolatfelvétel történt, hiszen a polgármester és az elnök áttekintették azokat az ügyeket, amelyek esetében az eddigieknél szorosabb együttműködés képzelhető el a kerület és a Szövetség között.

A találkozón dr. Niedermüller Péter és dr. Grósz Andor az együttműködés lehetséges területei közül a kultúrát és az egészségügyet jelölték meg első helyen. A mostani megbeszélés alapján Erzsébetváros és a Mazsihisz közötti, jövőbeni kapcsolat során e két ágazatra fókuszálnak majd, a polgármester és az elnök pedig további személyes megbeszéléseket tervez. 

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek

Megemlékezések
Felhívás sátoraljaújhelyi megemlékezésre
Megemlékezések
Holokauszt 80. Emlékév – Obeliszket avattak Nagykátán