Megrendezik a helyi zsidó kultúra napját Egerben

2023. Május 24. / 19:12


Megrendezik a helyi zsidó kultúra napját Egerben

Az Egri Zsidó Kulturális Egyesület szervezésében várják az érdeklődőket az Egri Zsidó Kultúra Napjára június 4-én, jövő vasárnap délután fél 5-től az érseki irodaház földszinti termében. Az előadók között lesz az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem (OR-ZSE) végzős hallgatója, Lénárt József, aki a zsidó közösségek gyász-szertartásairól tart előadást.

Az Egri Zsidó Kultúra Napja alkalmából az Egri Zsidó Kulturális Egyesület zenés programokkal és tudományos előadásokkal várja az érdeklődőket az érseki irodaházba (Deák Ferenc utca 49. szám) június 4-én, vasárnap délután fél 5-től.

Bevezetésképpen Gál Katalin zongoraművész játékát hallhatják, majd dr. Szegő Ágnes tart előadásat Egri zsidó polgárok sorstöredékei 1840-1940 címmel. Őt követi az OR-ZSE végzős halgatójának, Lénárt Józsefnek az előadása, amely ezt a címet kapta: A gyász hagyományos szertartásai a zsidó közösségekben.

Ezután újra a muzsikáé a színpad: Handó István énekművész operaáriákat énekel, majd dr. Bartók Béla előadását hallgathatják meg Klausz Imre egri úszóbajnok életéről. 

A programot ugyancsak zongoraszó zárja: a már említett Gál Katalin a rendezvény végén a férje, Tim Smith zongoraművész társaságában játszik.

(Címlapkép: az egykori egri neológ zsinagóga épülete. Forrás: Wikipédia)

mazsihisz icon
Szeretnél értesülni új hírekről? Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy mindig friss híreket kapjon!

Ezek is érdekelhetnek